Skeiv sommer 

– Jeg er et sommerleir-menneske

Skeiv Ungdom-lederens fineste sommerminne er Kjønnsmangfoldsleiren i 2017. – Det var mitt første møte med sommerleirene til Skeiv Ungdom, og sommer, sjø og sol med andre transpersoner, forteller Jane-Victorius Bonsaksen.

I sommer har Jane-Victorius Bonsaksen planer om å lese om igjen «Silmarillion», er en samling av historier fra J.R.R. Tolkiens verden.
Publisert Sist oppdatert

Blikk tar tempen på det skeive miljøet i sommerferien. I dag står lederen for Skeiv Ungdom, Jane-Victorius Bonsaksen, for tur.

Hvordan ser sommeren din ut i år?

– Sommeren min ser litt ut som den pleier! Jeg skal være med å arrangere sommerleir for Skeiv Ungdom, og så ta en tur opp til foreldrene mine. Etter de to ukene har jeg ganske lite planlagt, bortsett fra å sitte på stranden med en bok. Og så bør jeg sikkert begynne å pakke sakene mine siden vi flytter i løpet av september.

Hvilken lhbt+person ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?

– Jeg vil genuint på ferie med styret mitt. Alle sammen er kjempekoselige, og jeg tror vi hadde klart å planlegge en kjempekul ferie sammen, med noe for alle.

Beste sommerminne?

 – Jeg er et sommerleir-menneske, så mitt fineste minne er nok Kjønnsmangfoldsleiren i 2017. Det var det første møtet mitt med sommerleirene til Skeiv Ungdom, og sommer, sjø og sol med andre transpersoner.

 – Verste sommerminne?

– Definitivt å komme opp til Stiklestad for å være med på Pride Arts-utstillingen i fjor, og så få beskjed om at vi ikke hadde vasket leiligheten godt nok. Det var en fin uke, men den hadde vært finere om jeg ikke hadde utvasken hengende over meg, haha.

Liker du spontane turer eller er du en planlegger?

– Jeg er veldig glad i muligheten til å være spontan og planlegging tar fort litt av gleden ut av turer for meg. Men det er ikke veldig praktisk, så jeg prøver å planlegge i hvert fall deler av turene mine, som selve reisen og overnattinger.

Hvis du får gjester fra utlandet, hva vil du vise frem av Norge? Og hva vil du ikke vise frem?

– Norge er et veldig naturskjønt land, og det er jo et must å se fjell og fjord. Jeg hadde tatt dem med på Dovrebanen til Dombås, og så Raumabanen til Åndalsnes. Pit stop på Dovrefjell! Jeg ville nok ikke vist frem så mye av byene våre, bare fordi det ikke er definisjonen min av en norgesferie. Byene kan de utforske selv, haha.

Hva ville folk blitt mest overrasket over at du gjør om sommeren?

– Denne sommeren er det at jeg skal ta med meg kjæresten hjem til foreldrene mine

Hvilke skeive saker brenner du for?

– Som leder i Skeiv Ungdom føler jeg at jeg brenner for ganske mye, men topp tre er bedre seksualundervisning, verdig helsetilbud for transpersoner, og et tredje juridisk kjønn.

Hva leser og ser du på i sommer?

– I sommer har jeg planer om å lese opp igjen «Silmarillion», og så holder jeg og kjæresten på å jobbe oss gjennom «Stranger Things».

 – Favorittsommerlåt?

 – «Power Up» med Red Velvet.

  

 

Powered by Labrador CMS