Utstilling

Tilrettelagte sannheter

På Nitja - Senter for samtidskunst på Lillestrøm vises John K. Rausteins separatutstilling «Tilrettelagte sannheter» fram til søndag 7. august.

John K. Raustein, «Vegginstallasjon, flere skulpturelle arbeider (mint)» (detalj, 2022).
Publisert Sist oppdatert

John K. Raustein, utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen og Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering i København, er innkjøpt av Nasjonalmuseet, Oslo, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Trondheim, KODE Kunstmuseer i Bergen og SKMU Sørlandets Kunstmuseum.

Han arbeider ofte med store tekstile skulpturer, enten stoffet er hentet fra de taktile og dyre rullene i spesialbutikker eller inspirert av byggeplassens brutale estetikk.

Men i utstillingen «Tilrettelagte sannheter» på Nitja - Senter for samtidskunst, finnes også mindre enkeltobjekter, i en utstilling der verkene ellers er store, dominerende og fargetematisert. Men verkene er ikke rigide. Utstillingen skifter undertitler etter hvert som man beveger seg gjennom rommene, nettopp for å åpne for de besøkendes medrefleksjon og egen, skapende fantasi.

I utstillingen på Nitja vises også tre skulpturelle antrekk laget av ektemannen Antti Bjørn, som er kostymedesigner og som ofte har ulike former for kunstnerisk samarbeid med Raustein.

På Nitja ytrer det seg som mystiske, mytiske antrekk brukt i en danseperformance som under utstillingsåpningen gikk i dialog med de utstilte verkene.

«Tilrettelagte sannheter», Nitja – Senter for samtidskunst, Kirkegata 10A, Lillestrøm.

Powered by Labrador CMS