Musikk

Josefin Winther i fritt fall

Feirer slipp av ny EP med konsert på SALT i Oslo.

Josefin Winther.
Josefin Winther.
Publisert Sist oppdatert

Siden debuten i 2006 har Josefin Winther høstet anerkjennelse for musikken sin, og ikke minst sine liveopptredener. Allerede som 19-åring fikk hun platekontrakt og debuterte samme år.

Winther har siden den gang gitt ut seks studioalbum, høstet strålende kritikker og gjort suksess som låtskriver, blant annet med Norges vinnerlåt i Melodi Grand Prix i 2014.

Den norskspråklige debuten «Uendelig lys. Uendelig mørke.» ble løftet frem som et kunstnerisk vendepunkt for henne. April 2020 fulgte hun opp suksessen på morsmålet, med EPen «Helt hel». Den fikk hun svært gode kritikker for, og singelen «Fint å se deg her» ble A-listet på NRK P1.

April 2021 kom nok et album med den knallsterke singelen «Mange fine ord». I forbindelse med nytt album reiser hun på en omfattende turné i 2022.

Winther er kjent for sin gripende tilstedeværelse og kraft på scenen, hvor hun kan fange et hvert rom alene med gitaren. Signaturen er intense liveopptredener, hvor hun rett som det er deler både tanker og følelser. Det gjør hun like gjerne med et smil om munnen som med en tåre i øyekroken

Josefin Winther turnerer med de to svært erfarne musikerne Ronny Yttrehus på gitar og Reidar Frugård Opdal på keyboard, og sammen har de utviklet et lydbilde som oppleves som stort og fyldig, samtidig som de boltrer seg i nærhet, spilleglede og spontanitet.

EPen «Fritt Fall» slippes 6. mai og Josefin Winther spiller på Naustet på SALT i Oslo søndag 8. mai kl. 19. Info: Josefin Winther på SALT

Powered by Labrador CMS