Kari Simonsen (t.v.) har rollen som Edith «Big Edie» Ewing Bouvier Beale (1896-1977) og Liv Bernhoft Osa spiller Little Edie. hennes datter Edith
«Little Edie» Bouvier Beale (1917-2002). I tillegg har Erland Bakker et eksentrisk galleri av roller i «Kunsten å falle», blant annet som Jackie Kennedy.
Kari Simonsen (t.v.) har rollen som Edith «Big Edie» Ewing Bouvier Beale (1896-1977) og Liv Bernhoft Osa spiller Little Edie. hennes datter Edith «Little Edie» Bouvier Beale (1917-2002). I tillegg har Erland Bakker et eksentrisk galleri av roller i «Kunsten å falle», blant annet som Jackie Kennedy.

Stjerner i eget liv

Mote- og homoikonet Little Edie Bouvier Beale og moren Big Edie flytter inn på Nationaltheatret i september. Alt er borte, storfamilien, formuen, cocktailglassene og blitzregnet. Nå har de kun hverandre, 16 katter og en vaskebjørn i veggen.

Publisert Sist oppdatert

«Kunsten å falle» er historien om to falmede stjerner som fortsetter å leve som om de ennå skinner på den amerikanske jetset-himmelen. Men mor og datter Edie bor nå i en falleferdig herskapsvilla på eiendommen Grey Gardens i Hamptons nord for New York, et yndet feriested for USAs mest velstående innenfor industri, finans, film og fjernsyn, som Mariah Carey, Steven Spielberg, Tiger Woods og Jennifer Lopez. Eiendomsprisene er blant de høyeste i verden.

Big Edie kjøpte herskapsvillaen i 1923 sammen med sin daværende ektemann. I 1952 flytter datteren inn, 35 år gammel. Fram til 1979 bodde de sammen midt blant USAs rikeste i et hus og et liv som stadig forfalt.

Teaterstykket «Kunsten å falle» er bygget på dokumentarfilmen «Grey Gardens» (1976) som har blitt en kultklassiker, laget av brødrene Albert og David Maysles som tilbrakte en sommer sammen med dem på midten av 70-tallet. Filmen gjorde dem til ikoner. Den handler om det sterke og kompliserte forholdet mellom mor og datter som kom fra Manhattans indrefilet, og som endte opp nærmest som uteliggere i sin egen villa med 28 rom.

BILLETTENE REVET BORT

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS