SYNLIGE SKEIVE

– Å se menn som Morten Hegseth, Harry Styles og Billy Porter flytte grensene for hva menn vanligvis går med, gir meg mot og inspirasjon

Petter Dille innrømmer at han nok er mer skeiv i uttrykket sitt på sosiale medier enn han er på en vanlig hverdag.

Publisert

– Som prest er det viktig for meg å være ganske gjennomsnittlig, og gjøre en god jobb, som alle andre. Det er en likestillingskamp i dét også, mener Petter Dille (37) som er prest i Ullern menighet.

Hvorfor er det viktig å være synlig skeiv i 2021?

Jeg tror det er viktig for folk å uttrykke seg, og ikke være redd for å være den man er. Derfor er det ikke bare viktig, men nødvendig for meg å være meg selv!

Har du hatt et skeivt forbilde som du i oppveksten mer eller mindre «hermet» etter stilen til?

Jeg elsker musikalen «A Chorus Line» og så filmen flere ganger i uka som barn. Det var de første skeive jeg ble «kjent» med, og som ung gutt på ballettskolen som ikke visste han var skeiv, ble de kanskje enda viktigere.

Hva eller hvem inspirerer stilen din i dag?

Å se menn som Morten Hegseth, Harry Styles og Billy Porter flytte grensene for hva menn vanligvis går med, gir meg mot og inspirasjon.

– Rosa sandaler fra internett, shorts fra en ferietur utenlands og en hettegenser fra verdens beste NamdalsPride, er det mest komfortable jeg eier. Det er ikke så mye statement egentlig, men genseren kunne vel gitt meg en bot ganske mange steder i verden, sier Petter Dille Som karakteriserer stilen sin som casual og tilfeldig.

Hva var ditt første skeive plagg?

Det var slett ikke mitt første, men jeg husker det var et stort øyeblikk i 2019 da jeg fikk min første NamdalsPride-t-skjorte. Logoen vår er elgen fra Namsos’ kommunevåpen og fargene fra regnbueflagget, og da ble to sentrale deler av min identitet forent på samme plagg; namdalingen og homoen.

Når føler du deg selvlysende?

I Pride-paradene.

Når syns du at du må tone ned det skeive ved deg?

I Norge tar jeg det som en selvfølge at jeg kan gå med regnbuetrykk på klærne mine uten at det skaper noe særlig oppmerksomhet. Men jeg har jo vært i land hvor homofili kan straffes med mange års fengsel, og da har jeg jo kjent på behovet for å la de klærne ligge i kofferten.

Er det er viktig at andre skeive er synlige?

Jeg synes det er godt å se at folk skiller seg ut. Det er et sunt uttrykk for demokratiske verdier at folk har muligheten til å være seg selv. Men jeg ønsker jo ikke at andre skal kjenne på et press utenfra til å uniformere seg.

Er det viktig å se kjente personer flagge at de er skeive?

Ja. Men også ikke-skeive bør gjøre mer for å synliggjøre sin støtte til bevegelsen. Spesielt vil jeg utfordre fotballspillere til å gjøre dette.

Powered by Labrador CMS