Guden Loke er den skeiveste guden i norrøn mytologi, ifølge Bjørn Bandlien, dr. philos. og fagreferent i historie ved Universitetet i Oslo. 
Her i Eivin Nilsen Salthes skikkelse.
Guden Loke er den skeiveste guden i norrøn mytologi, ifølge Bjørn Bandlien, dr. philos. og fagreferent i historie ved Universitetet i Oslo. Her i Eivin Nilsen Salthes skikkelse.

Glam i Valhall

På Det Norske Teatret sprader norrøne guder for tida rundt som kjønnsoverskridende glamrockere. Det har homofile Alexander Djurkov Hotter mye av æren for.

Publisert Sist oppdatert

Alexander Djurkov Hotter har laget kostymene til den kritikerroste oppsetningen «Edda» sammen med stjerneregissøren Robert Wilsons etter hvert faste kostymedesigner Jacques Reynaud. Egentlig skulle ikke Hotter vært med i «Edda» i det hele tatt, men hans mentor, tyske Moidele Bickel, ble syk og foreslo at Hotter skulle erstatte henne som Renauds assistent.

– Bickel har hatt stor innflytelse på mitt arbeid. Alt skjedde veldig fort. Det var utfordrende å jobbe med Robert Wilson, ikke bare fordi han trolig er den mest innflytelsesrike teaterartisten i vår tid, men også på grunn av hans unike måte å tilnærme seg et teaterstykke, sier en ydmyk Hotter.

Guder som rockestjerner

Reynauds stand in-assistent vokste opp i Venezuela og kom til Tyskland for åtte år siden. Hans siste prosjekt var kostymer til den tyske operaen «Charlotte Salomon». Til Oslo og «Edda» har unge Hotter tatt med seg helt nye ideer, noe 75-åringen Wilson skal ha falt for.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS