Pride

Skeive Sørlandsdager

Årets festival åpner lørdag 19. august og byr på metalhuer, glam, glitter, politikk og kunst.

Publisert

 Skeive Sørlandsdager åpner lørdag 19. august kl. 16 på Kilden.

Tradisjon tro starter festivalen med taler og underholdning, appeller fra flere forskjellige lokale aktører, fra mangfoldsorganisasjoner, og skeive aktivister. Det blir også musikkinnslag med Eva Kyomi, Vidar Emil Berg og performance med Ravn.

Kvelden avsluttes med Klubb Skamlös på Teateret kl. 20 hvor det danses og jubles.

Pride på Rosegården

Søndag 20. august inviterer Skeive Sørlandsdager til familiedag på Rosegården kl. 14 i Toftelandsveien 98 på Søgne. Det blir musikk med Sebastian Christensen, og appeller.

På kvelden blir det skeiv kino på Kristiansand kino kl. 20, hvor filmen «Den store friheten» vises. Filmen er en bittersøt og provoserende hyllest til ofrene for kriminalisering av homofili Resten av uka går slag i slag med diverse arrangementer, og ikke minst fagdager, om blant annet offentlig mangfold og mangfold og barn.

Mandag 21. august inviteres det til Inkluderingskafé kl. 12 på Kudos i Rådhusgaten 6 i samarbeid med Bymisjonen. Kafeen er et lavterskeltilbud hvor du møter likesinnede og hvor du kan spille brettspill og bli kjent med nye folk.

Kl. 20 inviterer Kristiansand kino til visning av «Norwegian Dream», hvor polske Robert forelsker seg i norske Ivar, et forhold han må holde skjult for de konservative polske arbeiderne han jobber og bor sammen med. Kvelden avsluttes på The Sailor Bar kl. 20 hvor det inviteres til skeiv karaoke. Dj Cherry styrer showet, og har allerede fått inn noen ønskelåter. Føler du deg vågal kan du også få deg en tatovering eller en piercing på standen til Sacha Beauty og Tattoo.

Queering Modernism

Tirsdag 22. august går dørene opp i Kristiansand Kunstsilo kl. 12. Da er det åpning av den skeive utstillingen Queering Modernism. Utstillingen er kuratert av Anna Bonsink og Giulia Calvi og feirer skeiv kunst og kultur. Utstillingen retter søkelyset mot det rike mangfoldet og kompleksiteten i nordisk modernisme, og utforsker seksualitet og kjønn, samtidig som den utfordrer vår forståelse av maskulinitet og femininitet, sosiale strukturer og det performative ved kjønnsroller. Utstillingen kan oppleves virtuelt her.

 Kl. 18 viser Kristiansand kino Hollywood-filmen «Bros». En sprudlende, smart og hjertevarm komedie om å finne et annet menneske å holde ut med i et mylder av tullinger.

På Håndverkeren kl. 20 er det PolyQuiz. Quizen er arrangert av PolyNorge i samarbeid med Skeive Sørlandsdager, og byr på både humor og interessante spørsmål. I pausen blir det underholdning.

Pride Up og metalhuer

Onsdag 23. august får lattermusklene kjørt seg på Håndverkeren når Pride Up åpner dørene kl. 20. Kveldens humorgenier består av Johannes Blåsternes, Kristian Garmanslund, Mirela Pereira Valenzuela, Tommy Premak, og selveste Jan Rune Holdhus. Mor Therese er konferansier, og dj Cherry spinner musikk.

Torsdag 24. august er det foredrag kl. 10 i Auditoriet på Rådhuset. «Metalheads Against Bullying: Å vokse opp i utenforskap» er en samtale om hvordan det er å vokse opp i utenforskap, og hva vi kan gjøre for å forebygge og legge til rette for at dette ikke skjer. MABs mål er å engasjere folk i kampen mot mobbing, og mener det er essensielt med økt fokus på mobbing slik at barn, unge og voksne får den støtten og verktøyene de trenger for å både forebygge og håndtere en voksende problemstilling.

Glitter, glam og Klubb Kosmos

Fredag 25. august byr på glitter og glam med showkveld kl. 18. Pride Glitter og Glam er et gallashow med rom for alle uansett hvem du er, og hva du liker. Hvem som står på scenen og sitter i dommerpanelet på Teateret, er en hemmelighet, men festivalen kan avsløre at det er både nasjonale og lokale kjendiser.

På BARE studenthus åpner Klubb Kosmos dørene kl. 22 til RegnbueRave. Denne kvelden er for alle slags Kosmonauter, både studenter og ikke-studenter.

Parade og regnbuetorv

Lørdag 26. august er den store paradedagen. Det hele starter kl. 10 med Torvfest og Regnbuetorv på Torget i sentrum. Regnbuetorvet er et samlingspunkt for skeive organisasjoner, og en anledning for andre organisasjoner til å vise sitt engasjement og solidaritet med lhbtq-miljøet. Regnbuetorvet er åpent fra kl. 10-17. På Øvre Torv vil det samtidig være et show på scenen fra kl.12.30 til 19. Der deles den gjeve Homofrydprisen ut, og det blir appeller fra leder i Skeive Sørlandsdager, Henriette Nilsen fra sentralstyret i FRI, ordfører Jan Oddvar Skisland, Hanne Sørborg fra Kristiansand Kommune, og PolyNorge. I tillegg blir det dragshow fra lokale og nasjonale dragartister, og musikk fra lokalartist Leiv Erik Larsen. Kvelden avsluttes med heidundrande skeiv frigjøringsrock med Eirik Sognnes.

Paraden har startskudd kl. 14 fra Torvet i sentrum. Alle er hjertelig velkomne til å delta i paraden. Dersom du ikke har noen å gå med, vil Skeive Sørlandsdager og Fri Agder gjerne gå sammen med deg.

Skeive sørlandsdager avsluttes med Skeiv Sørlandsnatt kl. 22 på Teateret. Musikken styres av dj Alphadiva, som lover bassdrevet disco, sassy dance pop og sexy hip hop vevd sammen.

Info og fullt program: skeivesorlandsdager.no

 

Powered by Labrador CMS