Skeiv sommer

– Jeg går for kjønnsfrihet og kjønnsmangfold!

Blikk tar tempen på det skeive miljøet i sommerferien. I dag står stylist, modell og reality-personlighet Kristoffer Lundin for tur.

Publisert

– Hei, Kristoffer! Tradisjonen tro har Blikk sommerspalte i år igjen. Som regel er den lettbeint, men i år er det vanskelig å ikke adressere skyteepisoden i Oslo 25. juni. Pride ble ikke som vi hadde trodd i år. Hvordan går det med deg?

– Det som skjedde på London kom som et sjokk og var veldig opprørende. Sånt bør aldri skje. For meg har det likevel vært fint å se hvordan folk har kommet sammen etterpå og støtter hverandre.

– I år er det jo Skeivt kulturår. Så, hva har vært din beste skeive kulturopplevelse til nå?

– Fotokunstfestivalen Organ vida i Zagreb har så langt vært min favoritt, hvor jeg også selv figurerer som motiv i et av Marin Håskjolds fotografier - hehe. Årets festivalutstilling har tittelen «No more tears to cry» og inkluderer verk av et kneppe unge kunstnere med skeive/feministiske praksiser. Jeg er imponert og føler meg heldig som har fått se den live. Senere i år er det også Europride i Beograd som jeg tror blir fett.

Kristoffer Lundin sender Blikk et bilde fra Zagreb, der han selv er motiv i kunstner Marin Håskjolds verk utstilt under fotokunstfestivalen Organ vida..

– Hvilken låt går på repeat hos deg i sommer?

– Madonna Vs Sickick, «Frozen». Og diverse hits fra gamle Yugoslavia.

– Hva leser du/ser du på i sommer?

– Her går det i kroatisk TV in the back og det eneste jeg har lest så lang har vært menyer på restauranter and a lot of bios on grindr.

– Kampen fortsetter! Hva er din skeive hjertesak?

– Transrettigheter! Jeg er takknemlig for alle som har kjempet for de rettighetene vi nyter godt av i dag, men kampen stanser aldri. Av respekt for dem som har gått før meg går jeg for kjønnsfrihet og kjønnsmangfold!

Powered by Labrador CMS