Masseskytingen

Salam og Skeiv Verden vurderer boikott av dialogmøtet med Regjeringen

De skeive organisasjonene er invitert til dialogmøte med Regjeringen, men representantene må bekoste reisene sine selv. Det reagerer Salam g Skeiv Verden på, og krever at Kultur- og likestillingsdepartementet dekker reisene. – Salam og Skeiv Verden deltar ikke på dialogmøtet hvis våre venner utestenges.

Begard Reza i Salam og Maria Puenchir i organisasjonen Steatornis i solidaritetsparaden lørdag 25. juni.
Publisert Sist oppdatert

Tidligere i dag meldte Regjeringen at de har invitert de skeive organisasjonene til et dialogmøte fredag 1. juli.

Dialogmøtet er et resultat av terrorangrepet i helgen som var. Skuddene som falt utenfor Herr Nilsen og London Pub rammet det skeive miljøet hardt. To mennesker er døde, og mange er skadde.

«Etter skytingen i Oslo i helgen er det viktig for regjeringen at det skeive miljøet ikke står alene i kampen for at alle skal få leve et fritt og trygt liv. Regjeringen har invitert en rekke lhbt+-organisasjoner til dialogmøte fredag 1. juli» het det i en pressemelding fra regjeringen i dag.

Ansvarsfraskrivelse

Salam er en av de inviterte organisasjonene til dialogmøtet. Nå melder organisasjonen at de vurderer å boikotte møtet. Bakgrunnen er at Kultur- og likestillingsdepartementet (KUD) ikke vil bekoste reiser for skeive representanter som bor utenfor Oslo. Organisasjonen Steatornis jobber for inkludering og mangfold i kunst- og kulturlivet på tvers av funksjonsvariasjon, alder, etnisitet, klassebakgrunn, kjønnsidentitet og seksuell orientering.

– Vi ser på dette som svært alvorlig, da Kultur- og likestillingsdepartementet har som oppgave å øke tilrettelegging og tilgjengelighet for funkiser i kulturlivet. Det som skjer nå er rake motsatsen, hvor Kulturdepartementet fraskriver seg alt ansvar for tilrettelegging. Salam deltar ikke hvis våre venner utestenges, heter det i en uttalelse fra Salam.

Samler inn penger

Salam har opprettet en spleis for å finansiere reisene til sine nærmeste samarbeidspartnere slik at de kan delta på dialogmøtet fredag 1. juli.

– Spleisen skal dekke reise, overnatting og transport til en kamerat og hens assistent. Videre ønsker vi å dekke reisen til en kamerat fra Skeivt Opprør i Trondheim og en fra Oslo Queer som heller ikke får dekket reise. Disse tre har allerede blitt invitert av KUD til å holde appell på møtet i morgen, heter det i uttalelsen

– Disse tre aktørene har tatt et enormt ansvar for organiseringen av solidaritetsmarsjene i helgen og sist mandag. De var med å ta tilbake gatene når regjeringen glimret med sitt fravær. Det at Kultur- og likestillingsdepartementet ikke er villig til å en gang dekke reise for involverte aktører til dialogmøtet, avslører at departementet ikke er villige til å samle den skeive bevegelsen. Igjen blir det opp til folket og sørge for at vi står samlet, sier Salam.

Blikk har rettet spørsmål til Kultur- og likestillingsdepartementet og avventer svar.

Powered by Labrador CMS