Susanne Distad Danielsen, Stephen Adom og Alex Olsrud fra Skeivt studentforum, sammen med Jane-Victorius Gipling Bonsaksen fra Skeiv Ungdom OA og Brita Brekke i FRI OA, gleder seg til å arrangere Skeiv fadderdag i Oslo lørdag 24. august. Foto: Petter Ruud-Johansen/FRI OA.

Bli med på Skeiv fadderdag

Skeivt studentforum, Skeiv Verdens fylkeslag, Skeiv Ungdom og FRI Oslo og Akershus ønsker velkommen til Skeiv fadderdag i Oslo lørdag 24. august.

Publisert

Skeivt studentforum, Skeiv Verdens fylkeslag, Skeiv Ungdom og FRI Oslo og Akershus ønsker velkommen til Skeiv fadderdag i Oslo lørdag 24. august.

Ønsker du å møte andre skeive i hovedstaden for en hel dag med masse gøy og moro? Er du gammel eller ung, nyinnflyttet eller bodd her hele livet? Student eller ei, alle er velkommen til Skeiv fadderdag.

For fjerde år på rad arrangeres Skeiv fadderdag i Oslo. Skeivt studentforum og fylkeslagene til Skeiv Verden, Skeiv Ungdom og FRI i Oslo og Akershus samarbeider om å arrangere dagen.

Trygg innføring til det skeive Oslo

– Skeiv fadderdag er gøy, og gir deg som er ny i byen en god, mangfoldig og inkluderende start på studietiden. I løpet av Skeiv fadderdag møter du skeive folk, kan få deg nye venner og kontakter, og samtidig får du en trygg introduksjon til det skeive utelivet i hovedstaden, sier leder i FRI Oslo og Akershus, Brita Brekke.

Med skeiv menes alle som på en eller annen måte bryter forventningene samfunnet har til kjønn og/eller seksualitet-

– Uansett om du identifiserer deg som skeiv, trans, ikke-binær, bi, pan, homo, lesbisk, aseksuell, aromantisk, polyam, noe helt annet eller merkelapp-fri, er du hjertelig velkommen, sier Brekke.

Bli kjent-leker og mat

Fra klokken 14 stiller Skeiv fadderdag med faddere og «bli-kjent-leker», og utover dagen blir det mat og alkoholfri drikke til alle som deltar.

– Om været er godt er vi ute i Festningsparken ved Akershus festning, og om det regner trekker vi inn i lokalene til FRI og Skeiv Ungdom, sier Stephen Adom, leder i Skeivt studentforum.

Han legger til at man ikke er nødt til å være student for å kunne delta. Arrangementet passer for alle som er rundt 18 til 35 år som har lyst å være med.

– Vi avslutter «bli kjent»-opplegget rundt kl. 18, før vi samles på kvelden igjen. Fra klokken 20 blir det bar-til-bar, og her er det 20 års aldersgrense. For alle som ikke ønsker å bli med ut på byen arrangerer Skeiv Ungdom Oslo og Akershus et alkoholfritt alternativ, sier Adom.

– For de av oss som ønsker en litt roligere, rusfri kveld, inviterer vi til filmkveld med pizza fra kl. 19 i Tollbugata 24. Tradisjon tro blir det en Disneyfilm, denne gangen «Mulan». Folk er velkommen til å bli igjen etter filmen, spille brettspill og bli enda bedre kjent med hverandre, sier Jane-Victorius Gipling Bonsaksen, nestleder i Skeiv Ungdom Oslo og Akershus

Info og fullstendig program finner du her: Skeiv fadderdag - Queer Fresher's Day på Facebook og hos FRI Oslo og Akershus

Powered by Labrador CMS