Hatari.

Hatari til Blå

Fra Eurovision i Tel Aviv til Blå i Oslo 30. august.

Publisert

Fra Eurovision i Tel Aviv til Blå i Oslo 30. august.

Det islandske Eurovision-bidraget har klart å røske opp det satte etablissementet. De har vært uttalte mot vertsnasjonen Israel, såpass at det i mars var snakk om at de kunne bli nektet innreise.

Det hjalp neppe saken at Hatari utfordret Benjamin Netanyahu til en glíma-kamp - en belteopphengt, islandsk versjon av bryting. Trioen Hatari har også vært frittalende mot kapitalismens klamme hånd, både generelt og Trumps USA spesielt.

Hatari byr på BDSM-tekno og fetisj show, skråstrek kunstprosjekt, noe som kommer tydelig fram i Eurovision-bidraget «Hatrið mun sigra» (Hatet vil seire).

Men Hatari har så mye mer enn bare èn låt å by på. Blå har hatt dem på radaren en stund og så dem på bransjefestivalen Eurosonic tidligere i år. Bookingansvarlig lot seg fenge av av sceneshowet til denne islandske gjengen, som er satt til en eller annen form for retro cyberpunk-estetikk.

Konserten på Blå fredag 30. august vil være et av årets høydepunkt, enten man er Eurovision-entusiast eller ei. Oppvarmingen av publikum før Hatari er det dueon Hysj som sørger for.

Hatari + Hysj, fredag 30. august, kl. 20, kr. 250, aldersgrense 20 år. Blå, Brenneriveien 9c, Oslo.

Info: Hatari på Blå

Powered by Labrador CMS