Kulturtipset

Publisert

– Jeg vil anbefale å besøke utstillingen til Skeive kunstnere på EuroPride og nettsiden skeivekunstnere.no, sier Mariah Juarez. – Jeg er interessert i kunst som gir mening. Når man får kjennskap om bakgrunn og tanker bak kunsten – gir det meg mye. Skeive kunstnere er en mangfoldig gruppe og viser dette gjennom å ha stor bredde i stil, art, kunstners erfaring, alder, etnisk bakgrunn og selvfølgelig seksuell orientering. Hovedprinsippet til Skeive kunstnere er respekt og likeverd; vi er mennesker, ikke kategorier. Mariah Juarez ble Miss Gay Norway 2013. Hun jobber med musikk og har nettopp sluppet singelen «Guardian Angel». Til høsten er hun med på tv2-serien «Sporløs» som kommer til høsten. Juarez er adoptert og ønkser å møte sin argentinske familie for å komme ut av skapet. – Jeg vil vise andre minoriteter at det å leve åpent er det beste og frieste. Jeg risikerer mye ved å komme ut til familien min, når jeg møter dem for første gang. Men dette er viktig for meg å gjøre og jeg står for det, sier Juarez, som også holder på med et skeivt barnebokprosjekt.  

– Hvilken type kulturopplevelser er du mest glad i?

– Jeg er veldig opptatt av mat fra ulike kulturer. Jeg synes det er spennende og er glad i ulike smaker, gjerne sterke smaker som for eksempel fra Thailand. Det er ikke lenge siden jeg var hjemme i Argentina og smakene og matkulturen er veldig forskjellig fra norsk matkultur. I Norge er vi mer forsiktige med kryddertilsetting og tilbehør. Ellers elsker jeg musikk i ulike sjangere, ikke minst tekster som gir mening. Helt fra jeg var ganske ung, har jeg studert tekster og kjenner til et stort spekter av ulike musikksjangere.

– Hva er homokultur for deg?

– Homokultur for meg er kultur som skildrer LHBTI liv og syn på tilværelsen og spiller en viktig rolle for alle type legninger. Homokulturen har stor betydning for homokulturens selvfølelse og mulighet til å formidle erfaringer til både homoseksuelle og heteroseksuelle miljøer.

– Hva er din beste kulturopplevelse?

– Det må nok ha vært en av gangene jeg gikk i paraden under Skeive dager. Jeg spotta en i slekta - en som ikke er enig med min legning. Personen smilte ikke, men det gjorde jeg. Og jeg stod og feira og jubla med gode venner i et godt miljø på en herlig dag. Jeg hadde en god følelse. En slags ingen-kan-stoppe-deg-følelse. Personen så gleden min over å være ute av skapet. Og at konsekvensene av å miste folk i slekta ikke vinner over gleden av å leve åpent.  

– Hva er din beste kulturopplevelse?

– Alle opplevelser er erfaringer. Jeg har masse gode kulturopplevelser og helt ok kulturopplevelser. Jeg har nok ikke noe å grave frem der gitt.

Powered by Labrador CMS