Fifi von Tassel. Foto: Neil Kendall.
Fifi von Tassel. Foto: Neil Kendall.

Oslo Pride i dag: fredag 14. juni

Oslo Pride åpner i dag. De neste dagene er det et tettpakket program med skeive kulturtilbud og begivenheter. Her er en oversikt over dagens hendelser.

Publisert Sist oppdatert

Oslo Pride åpner i dag. De neste dagene er det et tettpakket program med skeive kulturtilbud og begivenheter. Her er en oversikt over dagens hendelser.

Pride House

Konsert: Online composer

Samtidskompinisten Arnt Håkon Ånesen framfører deler av sitt pågående hovedverk Onlinecomposer.org. Verket er et multisosialt mediashow, bestående av musikk, lyd, video, tekst og bilder hvor han tar opp tabuer som homofili, utroskap og mental helse. Konserten er arrangert av Pride Art. Kl. 17.30 – 18.30, gratis, aldersgrense 18 år, inngangen til teltet på Youngstorget.-

Pride Art Vernissage: I Fought Therefore I am

I dag er åpningsfesten til årets Pride-utstilling. Arrangøren Pride Art har tradisjon for å stille ut skeiv kunst, og har samarbeidet med Oslo Pride siden 2001. De har årlig laget en godt besøkt og populær utstilling gjennom Oslo Pride. Tidligere i år fikk Pride Art utdelt Oslo bys kunstnerpris for 2018, med begrunnelsen «Pride Art utvider, utforsker, utfordrer og beriker hovedstaden». På årets utstilling bidrar 100 kunstnere med bakgrunn fra 25 ulike land. 600 kunstverk stilles ut. Kl. 18 – 23, Pride House, Youngstorget.

Oslo Burlesque. Foto: Marco Zimberlin.
Oslo Burlesque. Foto: Marco Zimberlin.

Åpningskonsert: Skeive Stemmer – Norges eneste skeive opera

Skeive Stemmer er et nystartet operakompani, for og med skeive mennesker. Kompaniet ønsker å bidra til synlighet og representasjon innen opera-kunsten. Åpningen av Pride Art 2019 er deres debut. De framfører musikk som har hatt betydning for medlemmene, i tillegg til deres egne tekster om samhold og identitet. Kompaniet består av Angelle Khachik, Eldrid Gorset og Maria Dale Johannessen, som alle studerer ved Kunsthøyskolen i Oslo, avdeling opera. Kl. 19 – 19.20, Foajeen, Pride House, Youngstorget.

Pop Up Dragshow: Princessilicous

I kveld treffer publikum Electra Puzzz og Eliza Fierce fra dragkollektivet Princessilicious. Gruppa har eksistert siden 2013, og har bidratt til mye underholdning gjennom årene. De er særlig opptatt av å vise fram drag som kunstform. I kveld beveger seg ut i et kunstnerisk landskap hvor kommunikasjon og minoriteter står i sentrum. Kl. 19.45 – 20.30, aldersgrense 18 år, Galleriet, Pride House, Youngstorget.

Show: Burlesque

Fifi Von Tassel sammen med flere av hennes elever og medburlesquere i Oslo Burlesque opptrer på scenen i ære av Pride som ligger dem nært i hjerte. De lover sexy, positive, sterke opplevelser vi sent vil glemme. Kl. 20.45 – 21.30, aldersgrense 18 år, Foajéen, Pride House, Youngstorget.

Konsert: Coctail Slippers

Bandet Coctail Slippers rocker opp klassiske låter fra 60-tallets kjente vokalgrupper. Med melodiøse harmonier og vokaler framfører medlemmene Sugar, Bella Donna, Rocket Queen, Vega og Hope sanger fra grupper som The Ronettes, The Shirells og lignende. Kl. 22 – 22.45, aldersgrense 18 år, Foajeen, Pride House, Youngstorget.

Chat Noir

Show Oslo Fagottkor: Fagott til filmen

Oslo Fagottkor har hentet inspirasjon fra filmhistorien og laget et show med sin egne, skeive vri på kjente filmer. Oslo Fagottkor er kjent for sine humoristiske show, og har gjort stor suksess i en årrekke, både med show, konserter og samarbeider med kjente musikere. Hvert år holder de en tradisjonsrik julekonsert. Korets repertoar består av sanger innen de fleste musikalske sjangere. Ifølge korets hjemmeside skal ingen sjanger skånes deres humoristiske skråblikk, men kvalitet er likevel et viktig fundament. Denne gangen er det filmen som er temaet for showet, som har fått tittelen «Fagott til filmen». Her blir det rundt to timer med korets favorittøyeblikk fra filmer gjennom tidene, både musikalsk og teatralsk. Kl. 17.30 – 19.30 og 21 – 23, Chat Noir, Klingenberggata 5.

SALT art & music

Kunstutstilling: Bouncing Narratives

Bouncing Narratives er en performance og kunstinstallasjon hvor publikum blir invitert til et lekent virvar av bilder, lyder og bevegelser. Her fortelles det om ren glede og traumer som ikke kan uttrykkes i ord, men som uforvarende spretter tilbake i livene våre igjen og igjen. Publikum kan se dansere fra under et transparent trampolinenett inne i en 2,6 m høy konteiner, og utenfra - i det urbane landskapet. Kl. 18 – 23.55, kr. 50, SALT art & music, Langkaia 1.

Oppdatert program og info: oslopride.no

Powered by Labrador CMS