Steven Fales. Foto: Carol Rosegg.

Pikante tilståelser

Den kritikerroste forestillingen «Confessions of a Mormon Boy» settes opp på Elsker i Oslo.

Publisert

Steven Fales viet sitt liv til den mormonske tro. Han var kirkegjenger, speider, misjonær, dedikert far og ektemann – alt i religionens navn. Steven hadde kun ett problem: hos mormonerne finnes det ikke noe som heter homoseksualitet.

«Confessions of a Mormon Boy» tar publikum på en reise fra Fales' tidlige år i Utah til utestengelsen fra Mormonerkirken, til et liv som sexarbeider i New York. Prosessen for å finne seg selv og ta livet sitt tilbake lar ham til slutt finne sin egen stemme og følelsen av å høre hjemme i verden.

Det er organisasjonen Født Fri som har invitert Fales til Oslo for å sette stykket opp på Elsker, hvor det spilles 6., 7. og 8. juni.

I et intervju med Huffington Post i 2017 forteller Fales at han skrev soloshowet etter år med reorienteringsterapi.

«Det var på samme tid jeg ble kastet ut av kirken fordi jeg praktiserte homoseksualitet. Etter all reorienteringsterapi jeg hadde gått gjennom, og alt jeg hadde gitt til og gjort for kirken, var det helt utrolig og barbarisk måten de behandlet meg på. Det var i mine øyne en historie noen var nødt å fortelle», sier han.

Forestillingen spilles kl. 21 torsdag 6. juni, fredag 7. juni og lørdag 8. juni på Elsker, Kristian IVs gate 9, Oslo. Info og billetter her: deltager.no og på Facebook

Powered by Labrador CMS