Troye Sivan. Foto: Polydor.

Popprinsen kommer

Den australske popprinsen Troye Sivan avslutter sin europaturné i et utsolgt Sentrum Scene i Oslo torsdag 21. mars.

Publisert

Den australske popprinsen Troye Sivan avslutter sin europaturné i et utsolgt Sentrum Scene i Oslo torsdag 21. mars.

Artisten og skuespilleren Troye Sivan (22) (sist sett i «Boy Erased» som handler om kristen homohelbredelse), fikk sitt gjennombrudd på YouTube i 2007, der videoene hans raskt nådde millioner av mennesker. Sangene hans og de personlige videodagbøkene har gitt ham en gedigen fanbase verden over.

«Jeg er så heldig å ha en YouTube-kanal, så jeg kom ut her. Men selv i dag opplever jeg pinlige øyeblikk hvor jeg kommer ut av skapet på nytt, for eksempel når jeg møter noen som ikke vet at jeg er skeiv. Jeg har ikke lyst å gjøre situasjonen vanskelig for dem, men samtidig føler jeg at jeg må fortelle det slik at de slipper å drite seg ut», forteller han i en av videoene på kanalen sin.

Debutalbumet «Blue Neighbourhood» kom i 2015 – et album som fikk kjempekritikker. Sivan laget musikkvideo til tre av albumets låter, «Wild», «Fools» og «Talk Me Down». Videoene handler om kjærlighetsforholdet mellom to unge gutter og om vanskelighetene de møter som skeivt par. Videoen «Talk Me Down» er historien om ungdomsforelskelsen til Sivan og om hvordan han tok sitt eget liv på grunn av homofobi.

Til tross for suksess og at han i dag er stolt av alt han har oppnådd, både med musikk og i lhbt-miljøet, sliter han med internalisert homofobi.

«Under årenes løp har jeg faktisk begynt å bli stolt av alt jeg er, inkludert å være skeiv. Det høres helt vilt ut, men internalisert homofobi er noe jeg har slitt med hele livet mitt. Så nå er min misjon i livet, på det personlige plan, å knuse alle stengsler og å være akkurat den jeg ønsker å være.»

At fans over hele verden omfavner albumene hans, merker han på konsertene også.

«Nå ser jeg mer på publikum når jeg står på scenen, og det gir meg uante mengder av energi og glede. Jeg ser ungdommer som lukker øynene og synger med, og jeg ser ungdommer som smiler med hele ansiktet. Jeg ser ungdommer som er stolte av seg selv, og stolt av meg, og det gjør meg lykkelig rett og slett», sier Sivan i intervju med Out.

Hans andre album «Bloom» kom i august, og er mørk med et mer gitardrevet lydbilde enn tidligere, men også dansbart. Sivan selv omtaler det som sitt «sexalbum». I skrivende stund har tittel-låta «Bloom», som er en catchy sang om sex mellom menn, 200 millioner visninger.

Konserten på Sentrum Scene torsdag 21. mars er utsolgt. Men fortvil ikke. Norske fans får en ny sjanse i juli. Troy Sivan står på plakaten til festivalen Skral i Grimstad 9. – 10. juli. Der spiller også norske skeive artister som Big Daddy Karsten og girl in red. Mer info: Skral Festival

Troye Sivan, Sentrum Scene, torsdag 21. mars, Arbeidersamfunnets plass 1, Oslo.

Powered by Labrador CMS