The 1975 viste et regnbueflagg på storskjermen under sin konsert i Dubai. Fra venstre: George Daniel, Adam Hann, Matthew Healy and Ross MacDonald
The 1975 viste et regnbueflagg på storskjermen under sin konsert i Dubai. Fra venstre: George Daniel, Adam Hann, Matthew Healy and Ross MacDonald

Homostunt med bismak

Da det britiske bandet The 1975 i midten av august spilte i Dubai, kritiserte vokalist Matthew Healy Dubais strenge lover mot homoseksualitet.

Publisert Sist oppdatert

I september 2017 spilte Mashrou’ Leila i Kairo i Egypt. Bandet med den skeive vokalisten Hamed Sinno, spilte på Music Park Festival og blant publikum var det mange skeive. Ifølge bandet var dette en av de vakreste konsertene deres noensinne. Men den fikk også et skår i gleden. Flere som veivet med regnbueflagg, ble i etterkant arrestert og Mashrou’ Leila ble bannlyst fra Egypt.

Tyske Rammstein spilte nylig på Ullevaal stadion. De har utfordret fanskaren med eksplisitte «homostunt» i mange år allerede. Vokalist Till Lindemann har sprutet «sperm» over publikum på konserter og bandet har flere låter med homotema, som «Mann gegen Mann», «Bueck Dich» og «Speil mit Mir».

I juni spilte Rammstein i Moskva og som en hilsen til Putin og landets antihomolover, utvekslet gitaristene Paul Landers og Richard Kruspe et vått kyss midtveis i konserten. Og i Polen kastet Lindemann seg nylig seg ut i publikum med regnbueflagget høyt hevet. Slike stunt gir overskrifter over hele verden, og artister hylles som flotte allierte. Men når de drar videre på turné, sitter skeive tilbake i Russland og risikerer fengsel hvis de våger å vifte med flagget eller kysse kjæresten.

TI ÅRS FENGSEL

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS