Life of Agony

Lyden av arr

Dokumentaren «Sound of Scars» forteller historien om metalbandet Life of Agony og vokalist Mina Caputos kjønnsreise.

Life of Agony.
Publisert

Metalbandet Life of Agony, fra Brooklyn, New York, ble startet i 1989, men det var først i 1993 at de slapp debutalbumet «Rivers Runs Red», utropt av magasinet Rolling Stone til et av de beste metalalbumene i historien.

Bandet bygget seg fort en solid fanskare og har i løpet av snart 30 år år turnert verden over, og delt scener med de største gruppene i verden, som Metallica, Ozzy Osbourne, Foo Fighters og The Red Hot Chilli Peppers.

Nå er bandets historie festet på film. Dokumentaren «Sound of Scars» tar et tilbakeblikk på bandets spede start og ville turnéliv. Filmen forteller også historien til vokalist Mina Caputo, som kom ut som trans i 2011.

Fansen til Life of Agony omfavnet Caputos identitet, lik omfavnelsen Laura Jane Grace i bandet Against Me! Opplevde da hun kom ut som trans i 2012.

«Jeg tror at jeg bare ved å være meg selv, er en viktig advokat for transrettigheter», sier Caputo i et intervju med Livewire.

«Jeg har gjort som best jeg kan og jeg vet jeg har hjulpet mennesker med åpenheten min. Fans har kommet ut som trans i møte med meg. Jeg har fans som er gift, og som selv har barn som er trans, og jeg har gitt dem råd. Jeg trenger ikke å bevise noe for verden. Jeg vet selv hvor mye jeg selv gjør og har gjort for transmiljøet», sier Caputo.

Powered by Labrador CMS