Urix

Lil Nas X hilser fansen i Saudi-Arabia

Den to år gamle låta «Sun Goes Down» ligger nå på førsteplass på iTunes i Saudi-Arabia.

Lil Nas X.
Publisert

Det er uklart hvorfor en to år gammel Lil Nas X-låt plutselig har gått til topps på iTunes-listen i Saudi-Arabia, men etter hendelsen har Lil Nas X strukket ut en hånd til den skeive fanskaren i landet.

I låta synger Lil Nas X: «You need an instant ease/From the life where you got plenty/Of every hurt and heartbreak/You just take it all to the face/I know that you want to cry/But it's much more to life than dyin'/Over your past mistakes/And people who threw dirt on your name.»

Listeplasseringen har ikke gått ubemerket hen hos superstjernen, og nylig la han ut en hilsen på Twitter, hvor han skriver: «Til mine skeive fans i Saudi-Arabia som leser dette: jeg håper denne låta hjelper dere uansett hva dere går gjennom, og jeg håper lovene mot oss endres en dag og at dere en dag kan kjenne dere frie i deres eget hjem.»

«Sun Goes Down» finnes på albumet «Montero», som ble sluppet i 2021, og den har blitt spilt over 151 millioner på strømmeplattformer.

I følge Human Dignity Trust avhenger straffen for skeivt samkvem i Saudi-Arabia av forholdene, og konsekvensene kan variere. Gifte menn straffes med dødsdom for å ha sex med en av samme kjønn. Ugifte menn straffes med piskeslag.

Straffene er ikke bare begrenset til seksuelle aktiviteter. I 2020 ble bloggeren Mohamad al-Bokari fra Yemen dømt til 10 måneder i fengsel for å ha postet innlegg i sosiale medier til støtte for lhbt+rettigheter.

Powered by Labrador CMS