Litteratur

Vil gi leseren en Netflix-opplevelse i bokform

Forfatter og forlagsredaktør Stian Hjelvin Andersen kommer med ny bok om den svært rike, men samtidig dysfunksjonelle familien Löwborg. Andreboka har fått tittelen «Takk, bare bra».

Stian Hjelvin Andersen: – Skriver for å få folk til å forstå at de egentlig har det jævlig bra
Publisert Sist oppdatert

Stian Hjelvin Andersens debutromanen «En lykkelig familie» om den svært rike, men samtidig dysfunksjonelle familien Löwborg lå fire uker på bestselgerlisten da den ble lansert.

 Nå følger forfatter og forlagsredaktør Andersen opp med et nytt dypdykk bak fasaden til den fiktive Oslo-familien, med boka «Takk, bare bra», som er andre bok ut i en trilogi. Med bokserien vil Andersen, som også er forlagsredaktør i Pitch forlag, først og fremst by på underholdning og et pusterom.

 Han håper leserne vil få samme opplevelse som de får av en medrivende serie på Netflix. – Med det nyhetsbildet vi har om dagen, må det være rom for underholdning. Om jeg kan bidra til at folk får en pause fra «verden», har jeg lyktes, sier Andersen i en pressemelding.

Underholde og utfordre

For Andersen handler god historiefortelling om karakterene og det som driver dem. 

– Så lenge jeg kan huske har jeg alltid vært fascinert av mennesker. Jo rarere, jo bedre, egentlig. Jeg kan sitte en hel kveld å observere og lure på hva som rører seg på innsiden av dette mennesket. Ofte fordi jeg værer at det ligger noe mer bak både kroppsspråket og det som blir sagt. 

Observasjonene bruker han i til å skape fiksjonsuniverser som både underholder og utfordrer leseren. 

– Jeg liker å bevege meg i ytterkantene og med det forhåpentlig sjokkere noen. Og fordi virkeligheten stort sett alltid overgår fantasien, er det uendelig med muligheter i en roman. 

Rikdom versus lykke 

Begge bøkene handler om hvordan familiemedlemmene tilsynelatende fremstår – og ønsker å fremstå – som svært vellykkede. Og det er de også, i alle fall når det kommer til penger og makt.

Trilogien skal gi et innblikk i tre familiemedlemmers svært ulike forhold til familiens overhode, faren og businessmannen Erik Löwborg. Men fasaden de har opparbeidet seg, slår sprekker. 

– Når du i utgangspunktet har alt av materielle goder – og alle muligheter – hvorfor er du ikke lykkelig? spør Andersen. 

Forfatteren mener at utfordringene personene står overfor er allmenne, til tross for det luksuriøse livet de lever. 

Med bokprosjektet vil Andersen, i følge pressemeldingen, vise at rikdom ikke nødvendigvis er veien til lykke og at vi alle i bunn og grunn sliter med og ønsker oss det samme: 

– Kjærlighet, nærhet og ikke minst, selvrespekt. 

«Takk, bare bra» lanseres 4. juni av Pitch forlag.

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS