Maja Svisdahl
Maja Svisdahl

Majas blikk

I skjæringspunktet mellom pop og vise.

Publisert Sist oppdatert

Musikeren og tekstforfatteren Maja Svisdahl (36) kommer fra Trondheim, men er bosatt i Bergen. Hun beskriver musikken sin som visesang noir, og musikalsk befinner hun seg i skjæringspunktet mellom pop og vise.

Majas debut-EP «Alle Ting Flyt» ble sluppet i 2015 på Øra Fonogram. Nå gir hun ut musikk på eget selskap, Blikkstilt Fonogram. Første singel ute er «Blikk», som ble sluppet i midten av februar.

– Det blikket som beskrives i sangen knyttes også tett opp mot det forholdet vi har til den fysiske menneskekroppen. I «Blikk» er det jeg-personen som gjennomgår et kirurgisk kjønnsskifte fra mann til kvinne, og hun opplever at partneren hennes ikke vil ha henne som kjæreste lenger, sier Svisdahl om sin nye singel.

– Den kroppen vi ser, har mye å si for menneskets følelsesmessige responser, og her er det kroppen til sangens jeg-person som oppfattes som «feil» av hennes kjæreste. Man forholder seg til sin egen kropp på sin måte, og låta skal være en feiring av at man skal få velge selv hvem man ønsker å være, forklarer Svisdahl.

Mer info: facebook.com/majasvisdahl/

Powered by Labrador CMS