Tegneserie

Marvels nyeste superhelt er trans

Superhelten Shela Sexton, også kjent som Escapade, er en mutant med evne til å bytte plass med hvem og hva som helst.

Superhelten Escapade er laget av kunstnerduoen Ro Stein og Ted Brandt og forfatter Charlie Jane Anders.
Publisert

«Marvel's Voices: Pride #1» lanseres 22. juni. Her møter vi Shela Sexton, som går under superheltnavnet Escapade, for aller første gang. Hun er en mutant som fysisk kan bytte plass med andre, fra mannen i gata til konger og dronninger.

Escapade er Marvels første transsuperhelt.

I tegneserien møter vi også Shelas bestevenn Morgan Red, som i likhet med Shela omtales som en «transmutant», og de to superheltenes genmodifiserte flyvende skildpadde Hibbert.

Sammen begir de seg ut på et høytflyvende, intenst og personlig oppdrag som starter på en flytende partyflåte og ender opp i mutantnasjonen Krakoa, ifølge Marvel.

Escapade ble skapt av kunstnerduoen Ro Stein og Ted Brandt og den Lambda Literary Award-vinnende forfatteren Charlie Jane Anders.

– Jeg skulle ønske jeg kunne henge med Shela i det virkelige liv. Hun er en tullekopp, en kul raring som har en supersterk følelse av rettferdighet og en dyp lojalitet til vennene sine, sier Charlie Jane Anders i et intervju med Marvel.

– Det er veldig spennende å være med på å bringe en ny karakter inn i Marveluniverset. Å jobbe med Charlie Janes manus var veldig gøy, og jeg håper folk liker å lese om Escapade like mye som vi gjorde med å sette sammen hennes første utflukt på siden, sier Stein.

Se bilder fra «Marvel's Voices: Pride #1» her:

Powered by Labrador CMS