Masseskytingen

Politiet etterlyser Arfan Bhatti

Oslopolitiet etterlyser mann i 40-årene for terrormedvirkning etter skytingen utenfor London Pub. De bekrefter at den etterlyste er Arfan Bhatti.

Bildet er fra Arfan Bhattis opphold i Pakistan for noen år siden.
Publisert Sist oppdatert

Politiet opplyser at de etterlyser en mann i 40-årene for medvirkning til terrorhandling. Mannen skal ha medvirket Zaniar Matapour, som natt til 25. juni avfyrte skudd utenfor Per på hjørnet og London Pub. Kåre Hesvik (60) og Jon Erik Isachsen (54) mistet livet og ytterligere 21 personer ble skadet.

I ettermiddag bekreftet politiet overfor NRK at mannen var Arfan Bhatti.

– Politiet kan bekrefte at det er Arfan Bhatti som er siktet for medvirkning til denne terrorhandlingen, sa Enoksen til NRK.

Bhatti har oppholdt seg i Pakistan den siste tiden. Ifølge politiet er han fortsatt på frifot. Oslo tingrett har oppnevnt advokat Svein Holden som Bhattis forsvarer.

– Politiet kan på dette tidspunktet ikke si noe om bakgrunnen for siktelsen. Vi mener imidlertid at hypotesen om at angrepet i Oslo 25. juni ble gjennomført med terrorhensikt, nå er styrket, uttalte politiadvokat Børge Enoksen under en pressekonferanse i formiddag.

– Politiet mener mannen befinner seg i utlandet og Oslo tingrett har fastslått at vilkårene for pågripelse med tanke på utlevering er tilstede. Politiet samarbeider godt med utenlandske myndigheter for å få mannen lokalisert og pågrepet.

PST bekrefter overfor Dagbladet at de bistår politiet i forbindelse med saken.

Matapour har foreløpig ikke villet avgi forklaring. Politiets siktelse av Bhatti kan styrker nå teorien om at angrepet var en terrorhandling rettet mot skeive. Tidligere i sommer la Bhatti ut et bilde av et brennende regnbueflagg på sin private Facebookside og et sitat som oppfordret til drap på homofile.

Powered by Labrador CMS