Urix

«Lhbt-samfunnet utgjør en trussel mot familieinstitusjonen»

Moldovas regjering mottok i januar en offisiell anmodning fra landets ortodokse kirke om ikke å anerkjenne likekjønnede ekteskap, eller vedta lover som beskytter skeives rettigheter.

«Jeg vil be alle kirkegjengere om å være tydelige overfor myndighetene om at vi ikke kan tillate denne synden», sier Vladimir of Moldova, en av landets kirkeledere.
Publisert Sist oppdatert

En dom i Den europeiske menneskerettsdomstol i januar, pålegger alle medlemsland i Europarådet å sikre beskyttelse av skeives rettigheter. Dommen bekymrer kirken i Moldova siden dommen forplikter landet til å følge den.

«En passende reaksjon vil komme umiddelbart etter eventuelle forsøk på lovlig å registrere homofile par i vårt land. Slike handlinger strider mot det ortodokse og tradisjonelle sinnelaget hos folket. Jeg vil be alle kirkegjengere om å være tydelige overfor myndighetene om at vi ikke kan tillate denne synden», sier Vladimir of Moldova, en av landets kirkeledere.

Kirken er underlagt den russiske kirken, og begge hevder at lhbt-samfunnet utgjør en trussel mot den tradisjonelle, kirkegående familieinstitusjonen.

Angelica Frolov, koordinator for den moldovske lhbt+-organisasjonen Genderdoc-M, mener kirkens kunngjøring er en oppfordring til hat og diskriminering: «Kirkens opprop inneholder trusler og oppfordringer til vold. Med dette begår kirken et alvorlig brudd på landets lover».

Powered by Labrador CMS