Musikk

Metteson ser mot stjernene

– Jeg syns det var morsomt, når man først skal gi ut et debutalbum å gå litt hardt ut, sier popartisten selv om debutalbumet. «Look To A Star» slippes fredag.

– Kjærlighet er fortsatt den største gåten for meg, og en dyp brønn av daglig og eksistensielt drama, sier Metteson.
Publisert

– «Look To A Star» har et stort spenn, fra den håpløse lengselen i balladen «Naturally», total hengivenhet og lykke i «Delight» til synthpopdramaet til «Last Resort», sier albumaktuelle Metteson.

Tre dager før han omsider albumdebuterte med «Look To A Star» fredag, slapp han tittellåta som singel med tilhørende video.

Sangen «Look To A Star» handler om folk som faller utenfor, og hvor vondt det er å se potensialet eller drømmene til et menneske, en nær venn, kjæreste eller familiemedlem, svinne hen. Sangen viser til et kollektivt ansvar, men også avmakten og tiltaksløsheten man kan kjenne på i møte med andres, eller ens eget, mørke.

– Låt- og albumtittelen er altså litt misvisende. Jeg syns det var morsomt, når man først skal gi ut et debutalbum å gå litt hardt ut, vel vitende om at man finner flere lag om man ønsker å lete, sier Metteson selv.

Håpløs romantiker

I pressemeldingen innrømmer han at kjærlighet ikke kom naturlig for ham. Inntil han møtte sin nåværende partner.

– Jeg var en håpløs romantiker i slutten av tjueårene, jeg hadde aldri vært farlig forelsket eller opplevd gjengjeldt kjærlighet, og uttrykket holdt seg fast i meg.

Han dro med kjæresten til London for å jobbe med noen produsenter.

– Da han forlot meg på vei til flyplassen ved veiskiltet Wallace Road, så jeg for meg at han forlot meg for alltid, og skrev sangen med samme tittel, bare for å se om jeg fortsatt hadde de mørke følelsene i meg.

– Kjærlighet er fortsatt den største gåten for meg, og en dyp brønn av daglig og eksistensielt drama, sier Metteson.

Denne våren og sommeren vil popstjernen gjennomføre sin største turné hittil, med konserter i Europa og Storbritannia, inkludert Oslo, Stockholm, Amsterdam, Berlin, Köln, Manchester og det velkjente Moth Club i London.

– Jeg har ikke noe mål om å bli en smal kred-artist. Jeg har jo vokst opp med Whitney Houston, Maria Carey, Toni Braxton og Celin Dion, sa Metteson til Blikk etter at han ble Årets stjerneskudd på Bylarm så langt tilbake som i 2021.

Minikonsert og signering

Lørdag 17. februar er Metteson på plass hos Big Dipper i Oslo med et meget eksklusivt møte for fans, minikonsert og signering av albumet «Look To A Star». Big Dipper, kl. 15, Møllergata 1, Oslo.

Powered by Labrador CMS