Musikk

Miley Cyrus samarbeider med Sia

På Miley Cyrus’ nye album synger hun med de skeive artistene Brandi Carlile og Sia. «Endless Summer Vacation» slippes fredag 10. mars.

Miley Cyrus.
Publisert Sist oppdatert

Den panseksuelle «Flowers»-sangeren kommer med sitt 8. album. På låta «Thousand Miles» synger Miley Cyrus sammen med lesbiske Brandi Carlile som vant Grammy for beste countrysang i 2021 og Grammy for beste Americana-album i 2019.

I februar tok Carlile tok hun hjem tre Grammy-priser til, for beste rockeprestasjon, beste rockesang for «Broken Horses» og beste Americana-album for «In These Silent Days».

Artisten synger i de fleste sjangre. Som da hun sang duett med den britiske soulpop-stjernen Sam Smith på låta «Party of One» i 2018.

Hitfabrikken Sia synger sammen med Miley Cyrus på låta «Muddy Feet». Den australske sangeren og låtskriveren offentliggjorde i 2013 at hun identifiserer seg som queer. «Jeg er queer. Jeg identifiserer meg ikke som lesbisk fordi jeg hovedsakelig har datet menn. Men jeg har absolutt datet kvinner.»

I 2010 ble hun kjæreste med JD Samson, kjent fra bandene Le Tigre og MEN. I et intervju med den australske avisa The Age fortalte hun at de ønsket å gifte seg. Men slik gikk det ikke. I juni 2011 kunne magasinet Advocate melde at forholdet var slutt.

Sia står bak store hitlåter som Rihannas «Diamonds», Britney Spears låta «Perfume» og ikke minst låta «Elastic Heart» fra storfilmen «The Hunger Games: Cathing Fire».

Den australske artisten, som siden har slått seg ned i USA, slo i gjennom på den alternative scenen med albumet «Some People Have Real Problems» i 2008. Plata var full av skeiv pop og glitrende låter som «The Girl You Lost to Cocaine» og ikke minst den såre og vare «Soon We’ll Be Found».

«Endless Summer Vacation» er Miley Cyrus’ første album siden «Plastic Hearts» fra 2020. Hennes første singel fra det nye albumet, «Flowers», debuterte med en 1. plass på Hot 100 og har ligget på topp på Billboard Hot 100 i seks uker på rad.

Powered by Labrador CMS