Musikk

Prestisjetunge nominasjoner til Sufjan Stevens-musikal

Teaterprisen Tony Awards offentliggjorde denne uken årets nominerte, og Sufjan Stevens-musikalen Illinoise kan vinne i hele fire kategorier.

Sufjan Stevens. Foto: Andrea Morrison.
Publisert

Det har vært et par gode uker for musikalen Illinoise. Forrige uke hadde musikalen, som er basert på Sufjan Stevens-klassikeren «Illinois», premiere på St. James Theatre på Broadway. 

Denne uken kan musikalen feire hele fire nominasjoner i årets Tony Awards, teaterverdenens svar på filmens Oscar og musikkens Grammy. Stevens har tidligere mottatt nominasjoner i begge disse prestisjetunge utdelingene, men har foreløpig ikke vunnet noen.

Og selv om det ikke er noen nominasjoner direkte til Stevens når Tony skal deles ut, så er musikalen som er basert på låtene hans nominert til følgende fire priser; Beste Musikal, Beste Lysdesign, Beste Koreografi og Beste Orkestrering. 

Musikalen er laget av Justin Peck, og lydsatt av Timo Andres. Stevens har i en årrekke samarbeidet med begge på musikk til Pecks balletter The Decalogue og Reflections. Musikalen Illinoise så dagens lys første gang sommeren 2023, og har holdt til på forskjellige scener i New York og Chicago, før den nå har fått sin plass på Broadway. 

Søndag 16. juni skjer den 77. Tony-utdelingen i New York, og blant de andre nominerte finner vi superstjerner som Sarah Paulson, Jonathan Groff og Jim Parsons. 

Powered by Labrador CMS