Musikk

Rubens opp- og nedturer

EP-en «Tonic Emotions» er del én av Rubens debutalbum. – Det vil ta for seg oppturer og nedturer på veien fra stormforelskelse til et balansert forhold, sier han om utgivelsen.

– Selv om jeg forteller om min personlige erfaring, så tror jeg at flere av tekstene vil være noe mange kan kjenne seg igjen i, sier Ruben.
Publisert

Ruben Markussens musikk har alltid vært preget av en distinkt følelsesmessig dybde, og «Tonic Emotions» markerer en naturlig videreutvikling av det kunstneriske uttrykket.

Nå forteller Markussen om sin personlige reise gjennom eget følelsesregister og møtet med kjærligheten.

– Jeg er veldig glad i å utfordre meg selv og jeg føler at dette egentlig er skumlere å skrive om enn mental helse, fordi dette har vært helt nytt for meg. Disse låtene forteller en historie om det å finne kjærligheten og alle de gode og dårlige følelsene som følger med. Det vil ta for seg oppturer og nedturer på veien fra stormforelskelse til et balansert forhold, sier Ruben.

EP-en lover et annet type lydbilde enn man er vant til å høre fra Ruben, men fortellingen om ung kjærlighet formidles gjennom de melankolske elementene han er kjent for. Uttrykket hans er ikke bare musikalsk, men også visuelt. Et element som går igjen er fallskjermen. At dette er en rød tråd i det estetiske er selvfølgelig ingen tilfeldighet:

– Fallskjermen er en metafor for mine følelser rundt det å gå inn i et forhold. Adrenalinet, frihetsfølelsen, sårbarheten, frykten for at det kan gå galt og at man går inn i noe man ikke har full kontroll på, men likevel velger å gå inn i med hele hjertet og livet som innsats.

Til tross for at det er en personlig, følelsesmessig fortelling som Ruben deler med fansen, har han likevel skapt musikk som vil resonnere med et bredt publikum.

– Etter å ha hørt gjennom «Tonic Emotions» for første gang håper jeg folk sitter igjen med en slags følelse av bekreftelse. Selv om jeg forteller om min personlige erfaring, så tror jeg at flere av tekstene vil være noe mange kan kjenne seg igjen i.

Powered by Labrador CMS