Valkyrien Allstars.
Valkyrien Allstars.

Prøysenprisen 2020 til Valkyrien Allstars

Prøysenprisen deles i år ut til noen som har turt å gå egne veier, som har satt en sjanger på kartet og som aldri slutter å overraske. Prøysenprisen 2020 gikk til Valkyrien Allstars.

Publisert Sist oppdatert

ALF PRØYSENS HEDERSPRISER

«Det gikk en kjempe gjennom landet», skrev Erik Bye om sin gode venn Alf Prøysen da han fikk høre at Alf Prøysen var død 23.november 1970.

I 1971 ble det laget en Prøysenmedalje og salget av denne minnemedaljen finansierte fondet som gjorde at de aller første Prøysenprisen ble delt ut i 1974.

Alf Prøysen er med oss videre, - om hæinn er borte så lever´n lell. (Erik Bye)

Prøysenprisen gis for fremragende innsats innen musikk, visekunst eller diktning innenfor de genrene som forbindes med Alf Prøysen. Prisen tildeles skapende eller utøvende kunstnere, eller til oppmuntring for unge talenter.

Prisvinneren er i godt selskap, av tidligere vinnere kan nevnes Lillebjørn Nilsen (1983), Kari Bremnes (1998), Anne Grethe Preus (2007) og Erlend Ropstad (2019).

Årets vinner

Trioen Valkyrien Allstars fikk sin start innen folkemusikken som en hardingfele-trio før de gjennom Kjempesjansen fikk kontrakt med Grappa og ble nominert til sin første Spellemann. Albumet solgte for øvrig til platina i 2008.

Valkyrien Allstars bruker norsk folkemusikk og tradisjonsmusikk som en grunnplanke og utforsker denne med å hente inn inspirasjon fra andre sjangre.

Juryens begrunnelse

«Juryen opplever bandet som noen som aldri er redde for å ta sjanser og samtidig aldri viker fra det som er dem. Det kunstneriske holder høy kvalitet og de er unektelig seg selv i alt de produserer. De er kule, har street-cred, er upolerte, de går motstrøms og har en jevn drive. I år kom album nr 6 i rekken også det til strålende anmeldelser.

Det er ingen tvil om at dette bandet har vært et viktig lokomotiv innen sin sjanger og har åpnet den for nye publikummere både på plate og som et av Norges beste liveband.

Prøysenprisen gis for fremragende innsats innen musikk, visekunst eller diktning innenfor de genrene som forbindes med Alf Prøysen og juryen mener årets vinner fylles disse kriterier til fulle. Årets vinner har i tillegg en lang karriere bak seg i norsk musikkliv og har en frontfigur som er kjent for mange gjennom sin utrolige formidlingsevne.

Bandet som består av Tuva Syvertsen, Magnus Larsen Jr., Erik Sollid, Martin Langlie er best kjent som Valkyrien Allstars. Gratulerer med årets Prøysenpris.»

En stor ære

«Det er en stor ære for oss å motta Prøysenprisen 2020. vi er alle en liten del av et større bilde, og vi er stolte av å være med på å formidle og supplere den norske sangskatten. Hilsen fire glade Prøysen-fans» heter det i en uttalelse fra Valkyrien Allstars.

Powered by Labrador CMS