Musikk

Rosa Faenskap vil drive purister til vanvidd

– Vi føler at det ligger et uberørt potensial i ekstrem musikk til å uttrykke desperasjonen, frykten og sinnet mange i det skeive miljøet kjenner på.

– Om man blir kalt homse på gata blir man nødt til å holde kjeft og komme seg unna så fort som mulig, med mindre man vil risikere å bli banket opp, sier Rosa Faenskap.
– Om man blir kalt homse på gata blir man nødt til å holde kjeft og komme seg unna så fort som mulig, med mindre man vil risikere å bli banket opp, sier Rosa Faenskap.
Publisert

Black metal-trioen Rosa Faenskap slipper debutalbumet «Jeg blir til deg» 3. november, en kjærlighetserklæring til, i tillegg til en krigserklæring mot, black metal i seg selv.

I en sjanger marinert i usunne mengder testosteron og misantropi, står Rosa Faenskap som en motvekt som vil fremme og feire skeivhet, likhet og alt som glitrer. De bytter ut likmaling og svettelukt med eyeliner og regnbuer, og kombinerer hardtslående, lynende raske trommer med tunge, melodiske basslinjer og alt bades i en drømmende lydvegg fra gitaren.

– En viktig del av budskapet vårt er å få våre egne skeive perspektiver og historier inn i sjangeren, sier bandet selv.

Med bakgrunn fra Blitzhuset, som på 80-tallet fostret band som So Much Hate og Kafka Process, har Rosa Faenskap tatt kampen mot fordommer og undertrykking inn i et nytt årtusen. De bygger videre på den politiske hardcore-grunnmuren med elementer fra black metal, post-rock, prog og shoegaze, og blander sammen det styggeste og det vakreste musikk har å tilby, og ender opp med en gryte som smaker både søtt og jævlig.

– Vi føler at det ligger et uberørt potensial i ekstrem musikk til å uttrykke desperasjonen, frykten og sinnet som mange i det skeive miljøet kjenner på. Vi skriker ikke bare fordi vi vil at musikken skal låte tøft og aggressivt, men fordi det er det perfekte utløpet for alle de kaotiske følelsene vi ellers må holde inne, sier Rosa Faenskap.

– Om man blir kalt homse på gata blir man nødt holde kjeft og komme seg unna så fort som mulig, med mindre man vil risikere å bli banket opp. Men på scenen kan man slippe ut alt sinnet som har bygd seg opp, og skrike så høyt man vil.

Rosa Faenskap har tatt ed på å gjøre sitt ytterste for å drive black metal-purister til vanvidd.

Bandet ble til en fuktig natt i 2021 da gitarist Emil og bassist Håvard fant trommis Anders drita full og sovende i et søppelspann, samtidig som han perfekt balanserte en pølse i hver hånd.

Rosa Faenskaps debutalbum «Jeg blir til deg» slippes 3. november på Fysisk Format.

 

Powered by Labrador CMS