Musikk

– Vær sterk. Det blir bra til slutt

– Med denne utgivelsen har jeg et budskap til de som føler seg litt annerledes, sier Tora om albumet «Seventeen» som slippes i slutten av september.

TORA.
Publisert

Tross pandemi har de siste årene vært begivenhetsrike for poprock-bandet TORA, med Norges nye gitarheltinne Tora Dahle Aagård i spissen. De legger bak seg en omfattende festivalsommer og 23. september kommer bandets tredje album, «Seventeen».

Hittil er singlene «Waste of a Pretty Face», «Boy» og «Higher» fra det kommende albumet sluppet. Det hele feires med releasekonserter på Parkteatret i Oslo, Ibsenhuset i Skien og Tapperiet paa Dahls i Trondheim.

Som med det Spellemannominerte forrige albumet «GIRLS», trer popartisten Tora stadig tydeligere fram i bandets musikalske uttrykk. På denne utgivelsen har Tora nemlig innledet et samarbeid med produsent Benjamin Giørtz, kjent for sitt samarbeid med blant andre Dagny, Hedda Mae, Chris Holsten og Kid Astray.

– Jeg har vært stor fan av Benjamin i mange år, både som produsent og musiker. Jeg visste tidlig at han var rett person for mitt neste album. Hans enorme musikalitet har vært avgjørende for vårt samarbeid. Vi snakker samme språk – han vet hva jeg vil ha. Ved å blande hans poputtrykk med min bluesrock, føler jeg at vi har laget noe som virkelig står ut og som utfordrer lytteren, sier Tora.

Tora debuterer som medprodusent på denne utgivelsen. De to siste årene har hun spilt inn gitar, bass og perkusjon, skrevet korarrangementer og programmert trommer før hun har tatt det med til produsent i studio.

Albumet har et stort musikalsk spenn, men det har likevel en rød tråd:

– Med denne utgivelsen har jeg et budskap til de som føler seg litt annerledes, sier Tora.

– Åpningssporet, «Army of Rainbows», er en hyllest til alle som føler seg litt utenfor det vi i dag anser som normalen. Vær sterk. Det blir bra til slutt, sier hun.

«Seventeen» slippes 23. september.

Powered by Labrador CMS