LHBT

Nekter ansatte å gå med regnbue-bånd

Flere politikere går hardt ut mot bydel Gamle Oslo.

Publisert Sist oppdatert

«For én uke siden fikk vi svar fra bydelen om at det er innført en ny sikkerhetsinstruks i bydelen som nekter ansatte å gå med regnbue-nøkkelbånd med Oslo kommune-logo på. Det har gjort mange av oss politikere forbanna.»

Det skriver nestleder i bydelsutvalget for Gamle Oslo, Agnes Nærland Viljugrein (Ap) i et innlegg på Facebook.

«Jeg synes saken er veldig absurd. Bydel Gamle Oslo er én av Oslos mest mangfoldige bydeler, og jeg hadde aldri trodd at jeg skulle møte denne problemstillingen som bydelspolitiker. Jeg er sint og lei meg på vegne av de ansatte som opplever dette», sier Agnes Nærland Viljugrein til Avisa Oslo.

SV-politiker Hasti Hamidi reagerer også på beslutningen.

Bydelsdirektør Tore Olsen Pran sier at verneombudene i sikkerhetsutvalget har anbefalt at de 550 ansatte i bydelshuset i Bydel Gamle Oslo skal bære én farge på sikkerhetsbåndene, mens besøkende skal bære en annen.

I sikkerhetsinstruksen til de ansatte i bydel Gamle Oslo står det: «Alle ansatte skal bære synlig adgangskort i sort Oslo kommune snor når de er på jobb i bydelshuset».

«Vi har ikke sagt nei til noe. Vi har sagt ja til standardhalsbåndet», sier Pran til Avisa Oslo.

«Dette er en viktig sak, og privat støtter jeg veldig denne politiske kampen, men som leder i en forvaltningsorganisasjon finnes det to problemstillinger: Den ene går på sikkerheten, den andre går på forvaltningens nøytralitet og uavhengighet. Når våre brukere møter for eksempel en saksbehandler på NAV, skal en møte den nøytrale fagligheten og ikke hvilke politiske preferanser saksbehandleren har», sier han og legger til at han privat støtter den politiske kampen.

«Spørsmålet er om den skal gjennomføres når du går ut av privatsfæren. Tar vi politikken videre inn i forvaltningen, eller viser vi nøytralitet i tjenesten når vi møter brukerne? Det er en sentral problemstilling. Jeg er åpen for å diskutere det», sier han og forteller at han skal ta opp problemstillingen.

Powered by Labrador CMS