Urix

Cambridge Dictionary inkluderer nå transkvinner og transmenn

Publisert Sist oppdatert

THE CAMBRIDGE DICTIONARY, den verdenskjente ordboka med britisk opprinnelse, er oppdatert med nye definisjoner av ordene «man» og «woman». Begge ordforklaringene inkluderer nå transpersoner.

Ifølge forlaget ble den offisielle endringen gjort allerede i oktober. Men endringen ble oppdaget i desember etter at en rekke høyreorienterte medier skrev om den. I den nye utgaven er definisjonen av kvinne fortsatt beholdt som «et voksent menneske av hunnkjønn», men har også fått tilleggsforklaringen «en voksen som lever og identifiserer seg som hunnkjønn, men som enkelte kan ha hevdet har hatt et annet kjønn ved fødselen».

Blant eksempelsetninger som er kommet til i ordforklaringene er: «Mary er en kvinne som ble registrert som hankjønn ved fødselen».

Definisjonen av mann har fått en tilsvarende tillegg i den mye brukte ordboka. Ifølge forlaget har de som utarbeider ordboka, studert bruken av de aktuelle ordene grundig: «De nye definisjonene er de beste for å underbygge forståelse for hvordan språket brukes».

Forlaget avviser at de nye definisjonene kan tolkes politisk, og forklarer at slike endringer er innført for å tilby brukere av ordboka en korrekt beskrivelse av hvordan enkelte ord og uttrykk brukes i samfunnet: «Ordbøkene våre er skrevet for alle som vil lære engelsk, og de er designet for å hjelpe brukere med å forstå engelsk slik språket brukes i nåtida.»

Kilde: CNN

Powered by Labrador CMS