Pride

En feministisk marsj med RÜ

– Den hvite mann kan aldri helt ha empati for eller forstå hvordan det er å være en minoritet, sier RÜ. I kveld går hun på scenen på Vippa i Oslo under lanseringen av årets Oslo Pride.

– Om man ikke forstår at den verden vi lever i er bygget på misogyni og rasistiske, homofobe og transfobe ideologier så vil vi aldri kunne utvikle oss.
Publisert

Ruth Victoria Rømyhr, bedre kjent som RÜ, er en 21 år gammel Oslo-basert artist og låtskriver som vokste opp i Sveio på Vestlandet. Hun definerer seg som alternativ skeiv, og musikken er inspirert av new age R&B, eldre jazz og hip-hop.

Hun startet karrieren i barnekoret i den lokale kirken og ble fort et midtpunkt under konserter og oppsetninger. I 2012 deltok hun i Melodi Grand Prix Junior med låta «Skate» under artistnavnet Vicky. Det førte til mange konserter de neste årene rundt om i Norge.

Etter en pause fra musikken, hvor hun blant annet fokuserte på sin andre lidenskap dans, er hun tilbake, og sammen med produsent Kim Ofstad er hun snart klar med debutalbum i oktober.

For å korte ned ventetiden slipper RÜ EPen «A Feminist March» 12. mai. Tittelsporet «ZENsations» er ifølge RÜ en kritikk av verden vi lever i, med et minoritetsperspektiv.

– Den hvite mann kan aldri helt ha empati for eller forstå hvordan det er å være en minoritet, sier hun om låta.

– Om man ikke forstår at den verden vi lever i er bygget på misogyni og rasistiske, homofobe og transfobe ideologier så vil vi aldri kunne utvikle oss. Om man ikke kan godta det, så vil man heller ikke kunne skape endringer og gjøre ting bedre for alle.

Se musikkvideoen «ZENsations»

Powered by Labrador CMS