Pride

Oslo Pride til Akershus festning?

Oslo Pride får ikke benytte Kontraskjæret til festivalområde neste år. Nå ser byrådet etter en mulig løsning og lanserer Akershus festning som mulighet. – Jeg har bedt byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) ta et møte med forsvarssjef Eirik Kristoffersen om mulig bruk av Akershus festning som festivalområde, sier byråd for sosiale tjenester, Julianne Ferskaug (V).

Oslo Pride 2017.
Publisert Sist oppdatert

Oslo Pride flyttet årets festival til Kontraskjæret ved Akershus festning, og det lå lenge i kortene at neste års festival også skulle legges dit. Men så kom det skjær i sjøen. Kontraskjæret er utleid til en fotballfest.

– For byrådet er det viktig at Oslo Pride får forutsigbarhet med hensyn til hvor festivalen skal arrangeres. Dette tok vi tak i med en gang vi tok over byrådskontorene for fire uker siden. At Pride skal arrangeres i Oslo er en selvfølgelighet. Dessverre krasjer Oslo Pride med Fotballfest på Kontraskjæret i 2024, og Oslo kommune gikk i 2019 en femårig avtale med Fotballfesten. Så vi jobber tett med Oslo Pride for å finne alternativer for neste år, ikke bare steder kommunen eier, men også statlige og private eiendommer. Vi ser oss rundt etter mange muligheter, sier byråd for sosiale tjenster, Julianne Ferskaug (V).

Byråd for sosiale tjenester, Julianne Ferskaug (V).

– Det vi kan avsløre er at vi jobber med Oslo Pride for at de skal få en femårig avtale om bruk av Kontraskjæret, fra 2025. Jeg kan også avsløre at jeg har bedt byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) ta et møte med forsvarsjef Eirik Kristoffersen om mulig bruk av Akershus festning som festivalområde neste år. Det er noe vi virkelig går inn for, og håper at det er en mulig løsning for neste år, sier byråden til Blikk.

Gleder seg til 2025

Oslo Pride sendte søknad om bruk av Kontraskjæret i 2024 til kommunen allerede februar i år. At denne avgjørelsen kommer så seint vil få store konsekvenser for Oslo Pride.

– Disse konsekvensene er kommunen nødt til å forstå, og tilrettelegge for at vi får en god gjennomføring i 2024, sier Dan BBjørke, leder av Oslo Pride, i en kommentar til Blikk.

– Vi er veldig glade for at Oslo Pride fra 2025 skal være på Kontraskjæret. Det var en ubetinget suksess i år, og vi gleder oss til å komme tilbake fra 2025. 

For 2024 ser Oslo Pride, i likhet med Oslo kommune, etter andre områder.

– Pride Park-delen av Oslo Pride er en feiring av skeiv kjærlighet med over 50 konserter over fire dager og over 50.000 besøkende. Forrige parade samlet 90.000 deltakere, og det var flere folk i sentrum på paradedagen enn det var på 17.mai. Vi har vurdert det slik at det ikke er mulig å samkjøre fotballfesten med Oslo Pride på samme område. Vår intensjon er ikke at Oslo Pride 2024 skal være et dragshow som pauseunderholdning, selv om det er noe Fotballfesten selvfølgelig bør vurdere, sier Bjørke.

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS