Podkast

Ifølge Fafo er 1.000 -1.500 samer homofile og lesbiske. De fleste lever dobbelt usynlige - som homofile samer og samiske homofile. Men ikke Karoline Henriksen som synes at det er det mest naturlige i verden.

Samisk, skeiv og stolt

Publisert

Big Enough Global startet i 2018 som en ideell non profit organisasjon som blant annet jobber med å øke den flerkulturelle kompetansen i norsk næringsliv. Nå har de i samarbeid med Deloitte lansert podkasten «Mitt mangfoldsavtrykk». Her inviterer de mennesker med minoritetsbakgrunn til å fortelle om sin karriere, og om hvordan næringslivsledere kan bli bedre på å rekruttere mer mangfoldig, og gir samtidig råd til unge om hvordan de kan bruke sin annerledeshet som en styrke på karriereveien.

I podkastens episode 2, «Kvinne i tech med samisk og skeiv bakgrunn», er it-konsulenten Karoline Magdalen Henriksen gjest. Her forteller hun om hvordan det er å være annerledes i en homogen tech-bransje, hvordan hun balanserer det å være samisk og skeiv, og hvordan hun har lært å være stolt over bakgrunnen sin.

Hun skjønte at hun likte jenter da hun var 15-år. Det var hennes første møte med det hun kaller en mangfoldsidentitet. Hun er født og oppvokst i Alta, Finnmarks største tettsted med 15.500 innbyggere. Likevel var det ikke før hun flyttet til London for å studere at hun begynte å ta mer eierskap til sin samiske bakgrunn. I London gikk det knirkefritt å gå med samekofte, men i Oslo ble nasjonaldagen skjemmet av hets fra en guttegjeng.

Opplevelsen av å bli diskriminert i eget land, deler Henriksen med andre samiske ungdommer. I en undersøkelse oppgir tre av fire at de har opplevd fordommer som samer, og i arbeidslivet har dobbelt så mange som gjennomsnittet opplevd diskriminering.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS