Podkast

Skeiv tematikk på dagsordenen

I en ny podkast fra Senter for likestilling blir du oppdatert på det skeive feltet.

Utover våren kan du høre Mary Ann Skretteberg Andersen (til venstre) og Thea Litschi.
Publisert Sist oppdatert

I den nye podkasten «Skeiv Dagsorden» fra Senter for likestilling, vil rådgiverne Mary Ann Skretteberg Andersen og Thea Litschi dele skeiv tematikk med lytterne. Annenhver uke vil de oppdatere lytterne på hva som har skjedd i nyhetsbildet, knyttet til tematikken kjønns- og seksualitetsmangfold.

Både gladsaker og alvorlige temaer

Podkasten er ment som en lettbeint oppsummering av aktuelle skeive nyheter, hvor både fakta, humor og personlige beretninger vil komme på bordet.

– Tanken er at alle, både de som er over gjennomsnittet oppdatert på tematikken, og de som ikke er det, kan få noe ut av å høre på podkasten vår. Den vil ta for seg både gladsaker, men også mer alvorlige saker. Så lenge det er skeivt, så vil vi snakke om det, sier Thea Litschi i et intervju på nettsiden til Universitetet i Agder.

Både nye rapporter, undersøkelser, filmer og generelle nyhetssaker er ting som vil bli snakket om i podkasten.

Vil både lære bort og underholde

Duoen vil i tillegg publisere noen temaepisoder i løpet av våren, som blant annet handler om minoritetsstress, pride, representasjon og skeiv kunst.

– Det kan være lett å bli skremt av store rapporter eller undersøkelser, og kanskje også noen ganger ukjente ord og begreper. Men vi skal prøve så godt vi kan å gjøre det så forståelig som mulig for en forhåpentligvis mangfoldig lytterskare, forteller rådgiverne.

Første episode slippes 1. februar 2024, og vil deretter publiseres annenhver torsdag.

Hør her: «Skeiv Dagsorden»

Powered by Labrador CMS