Podkast

Ny podkast om å komme ut som homo

Podkasten «Hemmeligheten» følger Renolds reise gjennom kjærlighet, brudd, korona, Pride-feiring og Pride-skyting – og det å fortelle sin tamilske familie at han er homofil.

– Jeg mener det kommer veldig få historier fra minoritetsmiljøer på deres egne premisser, sier Renold T. Christopher om podkasten «Hemmligheten», som har premiere 11. juni.
Publisert Sist oppdatert

Podkasten «Hemmeligheten», som har premiere 11. juni, dokumenterer Renold (35) sin vei ut av skapet.

Han er fra en tamilsk familie, og frykter at all kontakt med sine nærmeste vil ryke dersom de får vite sannheten om hvem han er. Derfor har han levd et dobbeltliv, hvor han er åpen med sine venner, men ikke til noen i familien.

Journalisten bak podkasten har fulgt Renold fra sommeren 2021 og helt frem til nå, og gjort intervjuer gjennom kjærlighet, brudd, korona, Pride-feiring og Pride-skyting. Og dokumentert prosessen med å fortelle familien at han er homofil.

– Jeg mener det kommer veldig få historier fra minoritetsmiljøer på deres egne premisser, sier Renold T. Christopher om podkasten.

Historien gir et unikt innblikk i en tamilsk familie som bor både i Bergen og Oslo.

– Jeg håper alle lytter til podkasten, men først og fremst ønsker jeg at tamiler i Norge og andre med minoritetsbakgrunn hører, sier Christopher og forklarer at i disse miljøene må det fortsatt gjøres et arbeid for å belyse slike temaer.

 – Jeg vet at det er lite informasjon i mange lukkede miljøer. Det er mye feilinformasjon som blir gjenbrukt og fortalt videre som ikke har rot i virkeligheten. Dette gjør at mange får et feil inntrykk av hva det er å være skeiv. 

Føler seg privilegert

Han har tenkt mye på det å utsette familien sin for stress og oppmerksomhet gjennom en podkastserie og alt som kommer med.

– Det har ikke vært en lett avgjørelse. Men jeg føler meg privilegert til å få lov til å fortelle min historie. 

Helt siden han begynte å tenke på å komme ut, har han vært bevisst på at når han gjør det, så skal han være åpen med alle.

– Jeg ville dokumentere prosessen fordi dette kan være en fint for ettertiden, og noe andre i lignende situasjon kan lytte til – og muligens få inspirasjon til å komme ut selv, enten til en venn eller sin familie eller andre. 

Men det har ikke alltid vært lett å ha med en journalist på denne prosessen.

– Selv om Ingerid Salvesen har vært en stor støttespiller gjennom hele prosessen, har podkastprosjektet hengt over meg, forklarer han.

– Til tider har det gitt mer stress og har vært belastende, og jeg har flere ganger vært tvilende til om jeg burde fortsette. Men motivasjonen min, at dette kan hjelpe andre, har alltid fått meg til å fortsette, sier Renold T. Christopher.

«Hemmeligheten» er produsert av Svarttrost Produksjoner, som en del av dokumentarpodkasten Svarttrost Dok. Tilgjengelig på alle podkastplattformer fra 11. juni.

 

Powered by Labrador CMS