Tove-Mari Odderdal «At The Last Supper We Shall Not Be Ashamed» vises på utstillingen «Pay It Forward».

Korona stopper ikke Skeive Sørlandsdager

Mandag 17. august åpner Kristiansands ordfører Jon Oddvar Skisland årets Skeive Sørlandsdager. Årets festival byr på kunst, podkast, fest og mangfoldsmesse.

Publisert Sist oppdatert

Skeive Sørlandsdager (SSD) er den mest fargerike festivalen på Sørlandet, og er en årlig, viktig markering mot urettferdighet, diskriminering og vold. Samtidig fremmer festivalen mangfold, synlighet, likestilling og kjærlighet. Festivalen drives av frivillige, og fylles av absolutt alle som ønsker å delta: skeive eller streite, uansett hvem de er og hvem de er glad i. Alle som deltar bidrar til å øke mangfoldet i feiringen, og de viser at de ønsker å leve i et samfunn som lar alle individer være seg selv, uten frykt for fordommer og urettferdighet.

Skeive Sørlandsdager vil i år bli preget av pandemien som har herjet i verden de siste månedene. Det betyr at vi ikke vil ha de samme arrangementene som tidligere år, for eksempel er paraden avlyst, men vi er stolte over å ha fått til et godt variert program, dog med noe mer tilstedeværelse på nettet enn tidligere år.

Den offisielle åpningen finner sted i Byhallen ved Rådhuset i Kristiansand. Sammen med representanter fra FRI og PrideArt vil ordføreren være tilstede på vernissagen av utstillingen «Pay It Forward» en utstilling med verk av fem lokale skeive kunstnere, Trygve Lahn, Veronica L. R. Figueira, Irene Bakkevold, Stephan Lee Udbjørg og kurator Tove-Mari Odderdal, som også sitter i styret til PrideArt.

Program

Søndag 16. august kl. 16

Roser i solidaritet i Rosegården Mennesker er skapt for å blomstre. Og til å nyte synet av blomster. Annebjørg Skjævesland har laget en egen regnbuepalett av 50 ulike sorter, for det meste roser, og dedikert det hele til FRI Agder. Hun inviterer til hageselskap under regnbueflagget og det blir vårruller til de som kommer.

Mandag 17. august kl. 18 i Rådhuskvartalet

Offisiell åpning

Offisiell åpning av både Skeive Sørlandsdager og kunstutstillingen «Pay it Forward». Det vil bli appeller og underholdning. Dørene åpner kl. 17.

Tirsdag 18. august kl. 19

SSD Podden Bli med to lesbiske mens de prater om alt mellom regnbuens farger. En podcast for å opplyse, bevisstgjøre og normalisere - en podcast Hege og Regine selv ville hatt nytte av som ung. Strømmes på Skeive Sørlandsdagers facebookside.

Onsdag 19. august kl. 18 i Teateret

Romantiske vennskap - sjelevenner i norsk kultur Et møte med forfatteren Jan Olav Gatland, tidligere universitetsbibliotekar i Bergen. Han utgav for fire år siden boka «Romantiske vennskap – Sjelevenner i norsk kultur». Her omtaler han vennskap mellom Bjørnstjerne Bjørnson og Clemens Petersen, Edvard Grieg og Frants Beyer, Harriet Backer og Kitty Kielland, Synnøve Finden og Pernille Holmen – vennepar som i noen tilfeller fortoner seg som noe mer enn vanlige vennskap, nemlig romantiske.

Torsdag 20. august kl. 20 i Teateret

Regnbue-party med Klubb Skamløs Det blir en skamløs game show-kveld med de skamløse jentene i Klubb Skamløs. Deres første game show-kveld ble en suksess og nå er de klare for å gjenta suksessen under Skeive Sørlandsdager.

Dette er et arrangement spesielt tilrettelagt for studenter, i samarbeid med Skeive Studenter.

Fredag 21. august kl. 12 i Rådhuskvartalet

Er du skeiv og troende? En samtale med et skeivt blikk på religiøse skrifter med noen som lever åpent som troende og skeiv. Skeivt Kristen Nettverk, Salam og Sex og Politikk holder sammen med sexolog Hanne Kro Sørborg og varaordfører Erik Rostoft i Kristiansand en respektfull og rolig samtale om temaet. De deltar i en samtaleform som heter Mohabbat. Den er opprinnelig arabisk og legger vekt på at alle forteller og lytter og unngår direkte debatt.

Dragbingo kl. 20 på Kick Nattklubb & Scene

Dragbingo Stavangers hotteste 2 dragqueen's Mio & Tino er mest kjent for sin humoristiske og vulgære bingo, som har fullbooket hus hver gang ballene rulles. Nå er ballene tørket støv av for et sørlandsk publikum.

Lørdag 22. august kl. 11 i Kristiansand kirke

Regnbuemesse Også i år inviterer Domkirken til Mangfoldsmesse i forbindelse med Skeive Sørlandsdager. Liturgien har fokus på LHBTIQ+. Ta med familie og venner.

Info: facebook.com/Skeivisor og skeivesorlandsdager.no

Powered by Labrador CMS