Urix

Target stoppet salg av Pride-varer

Den amerikanske kjeden Target sluttet å selge Pride-produkter på grunn av trusler mot ansatte.

Publisert

I mai i år ble Target et mål for konservative på grunn av salg av Pride-produkter. Kjeden ble utsatt for boikottkampanjer, bombetrusler og voldstrusler mot de ansatte. Da besluttet kjeden å fjerne deler av Pride-sortimentet.

Targets kontroversielle beslutning møtte motstand fra lhbtq-aktivister.

Targets administrerende direktør forsvarer at kjeden slutter å selge Pride-produkter og sier at det handler om sikkerheten til de ansatte.

I et intervju med CNBC forteller administrerende direktør Brian Cornell, om hva som lå til grunn for avgjørelsen.

«I mai i år hørte jeg for første gang siden jeg tok denne jobben, en butikkmedarbeider si, 'Det er ikke trygt å gå på jobb'.»

Til tross for at direktøren visste at beslutningen ville føre til kraftige reaksjoner, sier han at den ble tatt for å beskytte de ansatte.

«Vi måtte prioritere sikkerheten til teamet vårt. Og jeg visste at det ikke kom til å bli godt mottatt. Men vi måtte prioritere sikkerheten», sier han til CNBC.

Target er ikke det eneste selskapet som har møtt konservativ motstand for sine lhbt-inkluderende kampanjer.

Transkvinnen Dylan Mulvaney, som er mest kjent for TikTok-kontoen Days of Girlhood, der hun har tatt sine over ti millioner følgere med på sin reise, inngikk samarbeidsavtale med Nike tidligere i år. Noe som førte til boikottaksjoner.

Tilbake i april brukte Dylan Mulvaney sin Instagram-konto for å fremme Bud Light's March Madness-konkurranse samtidig som hun feiret sitt første år som kvinne. Mens mange av fansen feiret det positive samarbeidet, kunngjorde konservative personer og noen republikanske offentlige figurer boikott av den populære ølen samtidig som de kom med anti-trans-utsagn mot den unge influenceren.

I mai opplevde North Face en lignende situasjon etter at selskapet kunngjorde sitt Summer of Pride-arrangement på Instagram med hjelp fra dragartisten Pattie Gonia.

Powered by Labrador CMS