Musikk

Ramón hyllet for årets mest spilte låt

Låta «ok, jeg lover» er tildelt Musikkforleggerprisens «Årets mest spilte låt».

Ramón.
Publisert

Teksten til «Årets mest spilte» låt på radio og i strømmetjenester i Norge, «ok, jeg lover», er skrevet av Ramón Andresen og Andreas Bache-Wiig. Det gjør ham til den andre artisten i historien som vinner Musikkforleggerprisen med en norsk tekst. I fjor var det Chris Holsten som med «Smilet i ditt eget speil» ble den første artisten som vant med en norskspråklig sang.

Musikkforleggerprisen arrangeres av Musikkforleggerne, foreningen for norske musikkforlag. Prisen hedrer norske musikkforlag og deres opphavere som er medlem i TONO, for deres arbeid og resultater i året som har gått. Prisen er den eneste av sitt slag i Norge, skriver Musikkforleggerne i pressemeldinga fra i kveld. Musikkforleggerprisene ble delt ut for niende gang i Oslo forrige uke.

I et intervju med Ballade forteller Ramón hva låta betyr for han. «Når jeg hører denne, er den på en måte ikke min lenger, den er blitt folkets låt. Den betyr veldig mye for meg, for det var den som gjorde det for min del. Et gjennombrudd man sjelden ser i dag, et sånt over-natten-gjennombrudd, det var stas og overveldende. Og det er først og fremst dét den betyr. I dag er teksten bare noe jeg synger. Selv om den var veldig personlig da vi lagde den», sier Ramón.

Men er «ok, jeg lover» en skeiv kjærlighetslåt? «Jeg skriver alltid før jeg tenker igjennom hva det er. Men jeg tenker mer over det etter at andre har pekt på det etter at den slo igjennom, og at det er bra at dette er viktig. Men jeg mister magien hvis jeg tenker på hva det jeg skriver skal bli mens jeg gjør det», sier Ramón til ballade.no.

Les Blikks intervju med Ramón.Powered by Labrador CMS