Reise

Verst i Brunei, best i Canada

Å være alt annet enn heteronormativ er utrolig farlig og kan straffes med fengsel i 67 land i verden. En undersøkelse viser at 62 prosent av skeive er bekymret for egen sikkerhet på reiser i utlandet.

Ifølge LGBTQ+ Travel Safety Index er Brunei det farligst for homofile å reise til i 2023, etterfulgt av Saudi-Arabia og Nigeria. De tryggeste er Canada, Sverige og Nederland.
Ifølge LGBTQ+ Travel Safety Index er Brunei det farligst for homofile å reise til i 2023, etterfulgt av Saudi-Arabia og Nigeria. De tryggeste er Canada, Sverige og Nederland.
Publisert

Metasøketjenesten WayAway har publisert en undersøkelse som viser at skeive verken føler seg trygge, eller tør å være seg selv når de er på reise.

 Skeive er et reisende folk, men samtidig oppgir 62 prosent at de er bekymret for egen sikkerhet når de oppholder seg i utlandet, melder traveldaylymedia.com.

Unngår offentlige begivenheter

 Metasøketjenesten WayAway som står bak undersøkelsen, har basert hentet inn svar fra en gruppe på 100 statistisk relevante hyppige reisende som identifiserer seg som lhbtq+, og sammenligner resultatene med en tilsvarende gruppe med heterofile reisende.

Skeive skårer langt lavere på den «trygge indikatoren» enn heterofile reisende med henholdsvis 3,5 og 4,1 av 5 poeng.

 De spurte oppgir at det er forhold knyttet til egen seksuell identitet, som oppleves som sikkerhetsutfordringer.

 50 prosent oppgir at de unngår å delta på offentlige begivenheter.

Hele 30 prosent svarer at de tar hensyn til hvordan de kler seg og opptrer i det offentlige for å minimere risikoen for diskriminering, eller trakassering.

Ytterligere 30 prosent formidler at de holder tilbake personlig informasjon om seg selv for å unngå problemer.

Nederland ligger på tredjeplass på WayAways undersøkelse. Bildet er fra Amsterdam Pride.
Nederland ligger på tredjeplass på WayAways undersøkelse. Bildet er fra Amsterdam Pride.

Viktige forbrukere

 WayAways PR-direktør, Janis Dzenis, oppfordrer reiseteknologibransjen og turoperatører til å lage mer innovative reiseverktøy for skeive.

 Dzenis viser til at det ligger et viktig moralsk aspekt bak det å sikre skeive tryggere reiser. Han peker også på at det er et økonomisk aspekt, og at skeive i kraft av å reise mye, er en viktig forbrukergruppe som reisebransjen burde rette seg mot.

 Som et ledd i feiring av årets pride-måned, har WayAway i samarbeid med reisebloggen Nomadic Boys, laget et dusin by-guider med lhbt+vennlige destinasjoner inkludert byer som blant annet San Francisco, New Orleans, Portland, Fort Lauderdale, Orlando, Berlin, Amsterdam og Madrid.

Egen sikkerhetsliste

 Journalistene Lyric og Asher Fergusson som driver et reisenettsted dedikert til sikkerhet, publiserte i januar en oversikt i artikkelen «The 203 Worst (& Safest) Countries for LGBTQ+ Travel in 2023».

 Listen deres er basert på 10 faktorer knyttet til lhbt+sikkerhet, inkludert beskyttelse mot diskriminering, kriminalisering av vold, ulovlige likekjønnede forhold og mer.

 Kilder inkluderer Human Rights Watch , Gallup World Poll og ILGA (International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans, and Intersex Association), bare for å nevne noen.

 Sammen med dataene gjennomgikk teamet alle lands individuelle lover for å lage en lhbt+ reisesikkerhetsindeks som gjenspeiler den nyeste informasjonen i en verden i stadig endring.

Brunei, Saudi-Arabia og Nigeria

 Ifølge LGBTQ+ Travel Safety Index er Brunei det farligste landet for homofile å reise til i 2023, etterfulgt av Saudi-Arabia og Nigeria. I 2019 vedtok Brunei en straffelov som gjorde at homoseksuelle handlinger ble straffet med døden ved steining. 

 Nigeria og Saudi-Arabia bruker fortsatt dødsstraff som en mulig straff for å være skeiv, mens mindre straff kan omfatte pisking, eller livsvarig fengsel. Nigeria kriminaliserer til og med diskusjonen om lhbt-rettigheter og kjønnsuttrykk.

 Å være alt annet enn heteronormativ, er utrolig farlig og kan straffes med fengsel i 67 land på listen.

 Blikk gjør oppmerksom på at listen ble laget før Uganda fikk den nye loven i mai der seksuelle handlinger mellom personer av samme kjønn kan straffes med døden, mens «promotering» av homofili kan straffes med opptil 20 års fengsel.

 

Her er de 20 farligste landene for skeive turister ifølge LGBTQ+ Travel Safety Index

1. Brunei

2. Saudi-Arabia

3. Nigeria

4. Kuwait

5. Malawi

6. Guyana

7. De forente arabiske emirater 

8. Malaysia

9. Sudan

10.Libya

11. Jemen

12. Oman

13. Mauritania

14. Somalia

15. Gambia

16. Afghanistan

17. Qatar

18.Tonga

19. Tanzania

20. Sør Sudan

 

Her er de 20 tryggeste landene for skeive turister

1. Canada

2. Sverige

3. Nederland

4. Malta

5. Norge

6. Portugal

7. Spania

8. Danmark

9. Belgia

10.Storbritannia

11. Frankrike

12. Island

13. Sveits

14. Irland

15. Luxembourg

16. Sør-Afrika

17. Tyskland

18.Chile

19. Uruguay

20. Østerrike

 

Powered by Labrador CMS