Urix

Island er verdens beste land å leve i om du er skeiv

På andre plass ligger Nederland, mens Norge er på tredje plass ifølge analysefirmaet Reboot.

Publisert Sist oppdatert

Det er analysefirmaet Reboot som gjennom søkemotoroptimalisering har hentet inn data for å finne ut hvilke land som er tryggest å leve i hvis man er skeiv.

Reboot rangerer land ut ifra flere kategorier, som sosial aksept, skeiv aktivitet, likekjønnet ekteskap, sensur, kjønnsbekreftende behandling, diskriminering, adopsjon og boforhold. Kategoriene er brukt i en rankingsystem på totalt 160 land. De ti beste landene er alle i Europa, bortsett fra Canada.

På første plass ligger Island, som topper listen fordi samfunnet der er mest lhbt-vennlig. På andre plass ligger Nederland, etterfulgt av Norge og Sverige. Det er lite som skiller mellom landene. Etter Sverige kommer Canada, Spania, Danmark og Storbritannia. Under ligger Malta på en 11. plass på Reboots liste.

Malta havnet øverst i 2022 da analysefirmaet Merchant Machine kåret de aller tryggeste reisemålene for skeive turister. Da Malta i 2022 gikk av med seieren, skyldtes det at republikken i Middelhavet sør for Sicilia har gjort store framskritt i å gi sine lhbt innbyggere rettigheter og har i dag blant annet en av verdens mest liberale lovverk rundt retten til ulike kjønnsuttrykk.

Malta gjorde det også sterkt på ILGA Europes kåring i 2021. For sjette år på rad ble Malta nummer én på Rainbow Europe Map, mens Belgia kom på andreplass for fjerde gang, og Luxembourg inntok tredje plass for tredje år på rad. Portugal lå på fjerde plass foran Norge på femte, Finland på sjette, Sverige på sjuende og Danmark på niende.

Nederst på 160. plass ligger Nigeria.

Powered by Labrador CMS