H.K.H. Kronprinsen sammen med assisterende generalsekretær Thee Yezen Al-Obaide og organisasjonsleder Hasti Hamidi. Foto: Reidar Engesbak.

H.K.H. Kronprinsen besøkte skeive muslimer

– Det er veldig hyggelig å møte folk som kjemper for kjærligheten, sier Kronprins Haakon.

Publisert Sist oppdatert

Nærmere hundre personer samlet seg i dag i bakgården hos Hammersborg Fritidsklubb i Oslo sentrum. Her holder organisasjonen Salam hus og i dag fikk de besøk av H.K.H. Kronprisen. På gjestelisten sto medlemmer i nettverket til Salam, samt representanter fra skeive organisasjoner, Stortinget og politiske partier.

Salam, salaam, er arabisk og betyr fred, velbefinnende. Salam er også navnet på den frivillige organisasjonen som Thee Yezen Al-Obaide startet i 2017 for å fremme et inkluderende og trygt miljø for lesbiske, homofile, bifile, transpersoner, og/eller andre ikke-kjønnsnormative med muslimsk bakgrunn i Norge. Salam jobber med å tilby trygge rom for ytringsfrihet, toleranse, inkludering, tilhørighet og vennskap. Salam er en feministisk og antirasistisk organisasjon.

Under Oslo Pride i sommer besøkte kronprinsparet Pride Park i Spikersuppa. Et besøk som fikk mye oppmerksomhet og som ble godt mottatt i det skeive miljøet. Da hadde Salam allerede sendt invitasjon til Slottet. Svaret kom under Oslo Pride. Et positivt og imøtekommende svar – og onsdag 28. august var dagen her.

Kronprinsen hilser på Salams generalsekretær Begard Reza. Foto: Reidar Engesbak.

Kronprinsen med følge fikk oppleve historiefortellinger, dans og litteratur i bakgården til Hammersborg Fritidsklubb.

Ledelsen i Salam takket av hele hjertet for besøket.
– Det er en stor anerkjennelse, sa generalsekretær Begard Reza til Kronprinsen.

Organisasjonssjef Hasti Hamidi la vekt på at fellesskapet i Salam er som en familie.
– Og det var nettopp denne familien vi hadde i bakhodet når vi stiftet Salam. Vi stiftet Salam fordi vi ønsket å gi familien vår et trygt sted borte fra utenforstående.

Salams assisterende generalsekretær Thee Yezen Al-Obaide. Foto: Reidar Engesbak.

Assisterende generalsekretær Thee Yezen Al-Obaide, som ble portrettert i BLIKK nr. 6/7 2019 «Salaam aleikum, fags!», fortalte H.K.H Kronprinsen at Salam er en feministisk og antirasistisk organisasjon.
– Både muslimer og homofile snakkes ofte om i flertall. «Alle muslimer er farlige», er en myte uten rot i virkeligheten. Mange sier at de som kommer til Norge er lykkejegere. Det er de ikke. De er mennesker som kommer fordi de trenger beskyttelse.

Kronprinsen ble værende på samlingen en god stund og fikk møtt en rekke representanter for lhbtqi-miljøet. På vei ut tok han seg tid til å prate med pressen.
– Jeg synes det er viktig at vi er ulike og kan leve sammen på en bra måte. Det arbeidet som blir gjort i Salam, har stor betydning for nettopp å styrke dette, og det tenker jeg er en viktig bit i det liberale demokratiet vi har, sa H.K.H. Kronprinsen til pressen etter besøket.

Kronprinsen roste også motet til aktivistene i Salam.
– Jeg synes det var et arrangement å bli glad av. Det er veldig hyggelig å møte folk som kjemper for kjærligheten, avsluttet H.K.H. Kronprinsen.

Powered by Labrador CMS