Skeiv kunnskap

– Basketball skal være for alle

Norges Basketballforbund er sertifisert som Regnbuefyrtårn av FRIs Skeiv kunnskap. – Regnbuefyrtårn er et kvalitetsmerke, sier Espen A. Johansen, generalsekretær i NBBF.

Publisert

Regnbuefyrtårn er Skeiv kunnskaps prosess som involverer ansatte i bedrifter og lag over tid. Regnbuefyrtårn er et kompetansehevende tiltak som også utløser et fokus på normer, kjønns- og seksualitetsmangfold ved virksomheten som får tildelt kvalitetsmerket, og er et merke som må fornyes når to år er gått.

– Som sertifisert Regnbuefyrtårn kjemper vi for økt kunnskap og gode holdninger om kjønns- og seksualitetsmangfold. Vi ønsker å gi et sterkt signal til hele organisasjonen om at basketsporten i Norge skal være åpen, inkluderende og for alle, sier generalsekretær i NBBF Espen A. Johansen i en pressemelding.

Skeiv kunnskap er FRI Oslo og Vikens fagavdeling som tilbyr kurs, workshops og kunnskapsheving, blant annet overfor Oslo kommunes virksomheter innen administrasjon, HR og ledelse, helse og sosial, eldreomsorg og i skolen.

NBBFs generalsekretær mener det er viktig at NBBF gjennomførte prosessen med FRIs kompetanshevingsprogram i 2021 og nå gjennomfører resertifisering i 2023/2024, både gjennom Skeiv kunnskap og Rosa kompetanse, og legger vekt på at dette mest av alt handler om kvaliteten på forbundets arbeid i det daglige.

– Regnbuefyrtårn er et kvalitetsmerke. Det handler om kvaliteten i arbeidet vårt i møte med andre mennesker, i vår arbeidshverdag for medlemmene i norsk basketball. Det er også et veldig viktig signal om at vi lever opp til våre verdier, gøy, inkluderende og målrettet, og det viser at vi jobber nettopp målrettet for å ha plass til alle i vår idrett, sier generalsekretær i NBBF Espen A. Johansen. 

 

Powered by Labrador CMS