Urix

Slutter å kreve sexavholdenhet fra homofile

Food and Drug Administration (FDA) i USA har nå kunngjort at de ønsker å slutte med å kreve tre måneders sexavholdenhet for homofile og bifile menn som vil donere blod.

Publisert Sist oppdatertBBC melder at det nye «individuelle risikobaserte» utkastet til nye regler i USA, betyr at alle potensielle givere vil bli spurt om de har hatt nye, eller flere seksuelle partnere innen tre måneder, og om de har hatt analsex. Hvis svaret er ja på begge, må en person vente tre måneder med å donere blod.

FDA håper denne endringen vil oppmuntre til flere bloddonasjoner.

«Dette forslaget om en individuell risikovurdering, uavhengig av kjønn eller seksuell legning, vil gjøre oss i stand til å sikre tilstrekkelig og trygg blodtilførsel, sa FDA-kommissær Robert Califf.

Advokatgrupper har i årevis kalt de gjeldende restriksjonene for diskriminerende mot lhbt-samfunnet siden moderne teknologi gjør det mulig å sjekke blod for smittsomme sykdommer.

Alle som har testet positivt for hiv vil fortsatt være utestengt fra å kunne donere blod. Alt blod vil fortsette å bli screenet for sykdommer som hiv og hepatitt b og c.

Homofile og bifile menn ble nektet å donere blod på startet av 1980-tallet i et forsøk på å dempe aids-epidemien. I 2015 endret FDA livstidsforbudet og innførte regelen om at homofile og bifile menn ikke kunne ha sex i ett helt år hvis de ville gi blod.

I fjor opphevet Canada regelen om sexavholdenhet i tre måneder. Storbritannia, Frankrike, Hellas, Israel, Ungarn, Danmark og Brasil har også nylig opphevet restriksjonene for bloddonasjoner.

Powered by Labrador CMS