Smoothiesjefen

Publisert

Jafnaðr kafésjef og smoothiemester, Karl-Magnus Nyeng, lover seg selv hvert år at han snart skal være med på festivalen bare som deltaker. – Men det går ikke. Kafeen er Jafnaðrs knutepunkt og min baby, sier han til Blikk Nett. Karl Magnus Nyeng har vært kaféleder siden første gang han var på festivalen i 2005. – Jeg trives bak disken her jeg. Kafeen har blitt barnet mitt kan du si, Dessuten har jeg god oversikt over hva som skjer utendørs og på kveldene. Jeg er midt i alle fine folka. Og det er vanvittig mange av dem i år. Jafnaðr blir bare større og større.På dagtid må likevel Nyeng innrømme at det er litt stille. – Det virker som deltakerne er helt oppslukt av de workshopene de er med på. På kveldene tar det seg opp. Stemningen er veldig avslappet og hyggelig og latteren henger løst. Det virker som om alle som er her trives godt i hverandres selskap. Noen sitter i kafeen, andre dingler romantisk på flytebryggene, eller trosser knotten og kaster klærne for et bad.Koselig KnottKnotten er en intens festivalkompanjong og et gjennomgående tema. – Ja, det er knottinvasjon. Alle som bor i telt må kaste seg inn gjennom teltåpningen på to sekunder. Og vi spises friskt opp under konsertene på kvelden. Det gjør ikke så mye når konsertene er så fantastiske som den til Rockettothesky forleden. Nydelige tekster! Knott må man uansett regne med hvis man vil være på en idyllisk perle og ikke midt i asfaltjungelen.Smoothies er Nyengs kafebabys flaggskip og har blitt alkoholfrie Jafnaðrs signaturdrikk. Noe som blant annet ble behørig fokusert på under åpningsshowet, som hadde tette referanser til «Den magiske smoothien».– Hvilken smoothie går det mest av?– Du har den evige klassikeren jordbær. Den er safe, veldig god og den går unna. I år seiler derimot også bringebær opp som en syrlig og overraskende favoritt, forteller Nyeng.

Powered by Labrador CMS