25. juni

Slik blir ettårsmarkeringen for terrorangrepet

Sondre Lerche, Beharie og Tuva Syvertsen spiller for kjærlighet. – Det føles verdifullt og viktig å bidra til denne minnemarkeringen, sier Sondre Lerche.

– 25. juni er en påminnelse om at det ennå er mye å kjempe for, og jeg spiller i solidaritet med denne kampen, sier Sondre Lerche.
Publisert

 Benjamin Silseth skal 25. juni lede ettårsmarkeringen etter terrorangrepet i Oslo. Han får med seg dyktige musikere på Sentrum Scene som stiller for å minnes de vi mistet og for å kjempe for tryggheten mange opplever å ha tapt.

 – Det er mange som fortsatt sliter både fysisk og psykisk etter terrorangrepet og vi ønsker å stå sammen og feire kjærligheten og felleskapet, når vi nå markerer ett år siden det grusomme angrepet, sier Ingrid Rasten i Støttegruppa 25. juni som står bak arrangementet.

 Rasten var blant de som overmannet terroristen natt til 25. juni i fjor. Nå er hennes motivasjon å hjelpe de som trenger det å overmanne frykten og skape gode minner sammen.

 – Vi håper så mange som mulig finner veien til Sentrum Scene slik at vi kan stå sammen og vise at Oslo er en mangfoldig by med plass til alle. Vi er utrolig takknemlige for å ha fått så dyktige musikere med, og jeg tror dette blir en vakker og viktig markering, sier Rasten.

Verdifullt og viktig

 I tillegg til Sondre Lerche, Tuva Syvertsen og Turab Awan, vil blant andre Fay Wildhagen, Oslo Fagottkor, Beharie og slampoet Hina Zaidi delta med kunstneriske innslag.

 – Det føles verdifullt og viktig å bidra til denne minnemarkeringen. Jeg synes det er vondt å tenke på at lhbtq-mennesker fremdeles er så utsatt for intoleranse og angrep. 25. juni er en påminnelse om at det ennå er mye å kjempe for, og jeg spiller i solidaritet med denne kampen, sier Sondre Lerche.

 Anette Trettebergstuen, Knut Olav Åmås, Raymond Johansen, Ammal Mohammed og leder for støttegruppa 25. juni Espen Evjenth er blant talerne. Arrangementet ledes av psykolog, forfatter og TV-personlighet Benjamin Silseth. Det avholdes ett minutts stilhet for å minnes de som døde under terrorangrepet etterfulgt av en sørgefanfare av Ingrid Frivold.

 Arrangementet er gratis og åpent for alle som føler seg berørt av terroren eller vil vise sin solidaritet, men alle må løse inn billett via Ticketmaster for å delta.

 Ettårsmarkeringen for terrorangrepet 25. juni kl. 18, Sentrum Scene, Arbeidersamfunnets plass 1. Fri aldersgrense.

Markeres over hele landet

Søndag 25. juni arrangerer FRI i samarbeid med andre organisasjoner minnemarkeringer over hele landet for å minnes terrorangrepet mot Per på hjørnet og London pub som krevde 2 menneskeliv og hvor over 20 personer ble skadd.

Listen oppdateres fortløpende, mer informasjon om det enkelte arrangement finner du i lenken. Følg også med på nettsiden til FRI.

FRI Troms og Finnmark og Arctic Pride, Tromsø

FRI Nordland, Bodø

FRI Trøndelag, Trondheim Pride og Stjørdal Pride, Trondheim

FRI Innlandet

FRI Vestfold og Telemark

FRI Agder og Skeiv Ungdom Vest-Agder, Kristiansand

FRI Rogaland og Skeivå – Rogaland Pride, Stavanger

FRI Vestland, Skeiv Verden Vest og PKI, Bergen

FRI Møre og Romsdal

 

 

 

Powered by Labrador CMS