Oslo Pride i dag

Solidaritetsmarsj fra Grønland til London Pub

Kollektivet Reclaim Pride Oslo arrangerer solidaritetsmarsj. Se høydepunkter fra Oslo Pride i dag.

Oslo Pride-paraden ble avlyst etter råd fra politiet, men tusenvis av skeive samlet seg på Rådhusplassen etter terrorangrepet utenfor London Pub i Oslo natt til lørdag 25. juni i fjor.
Publisert Sist oppdatert

 Pride brunch på SALT

 Hver dag fra 23.06 til og med 29.06 kl 13:00-15:00 inviterer SALT og Oslo Pride til brunsj på fjordterrassen/sidepynten. Vi kan by på fantastiske solforhold og utsikt over fjorden, egen brunsjmeny og DJ!

Pride brunch, kl. 13, SALT, Langkaia 1.

Oslo Nye Teater og SPKRBOX: instantSPKRBOX og UTKAST

instantSPKRBOX er et intensivt, kreativt verksted – en 2 dagers playdate! Her møtes utøvere med ulik bakgrunn i kunstfeltet i helt nye konstellasjoner, så får de gjøre hva de vil.

instantSPKRBOX og UTKAST, kl.19, Teaterkjelleren, Akersgata 38.

Reclaim Pride

Kollektivet Reclaim Pride Oslo arrangerer solidaritetsmarsj. Ett år etter masseskytingen i Oslo sentrum tar de til gatene for å vise at kampen mot hat fortsetter, sier de. Marsjen vil gå fra Botsparken på Grønland kl. 16 til London Pub. Der vil det bli to minutters stillhet. 

Reclaim Pride, solidaritetsmarsj, kl. 16, Botsparken på Grønland.

Kampen fortsetter! 

SKOKS inviterer til åpningsutstilling i regi av Pride Art Pride Art skal være hovedaktør i Skeivt kunst- og kultursenter, og inviterer til åpningsutstilling med bidrag fra over 100 kunstnere fra hele landet, fantastiske kulturinnslag og taler fra allierte. Utstillingen har temaet “KAMPEN FORTSETTER”, og markerer at det er ett år etter terrorangrepet I Oslo 25. juni 2022. Via kunst og kultur ønsker vi å vise hvordan minoritetsstress og terror rammer og påvirker oss, hvordan vi reiser oss og hvordan vi kjemper videre.

Skeivt kunst- og kultursenter (SKOKS) / Pride Art, kl. 17, Rathkes gate 18.

Støttegruppa 25. juni inviterer til ettårsmarkering

Arrangementet finner sted på ett-årsdagen for terrorangrepet på Sentrum Scene i Oslo, og flere artister er bekreftet, blant annet Tuva Syvertsen, Beharie og Turab.

 Ettårsmarkering, Sentrum Scene, kl. 19, Arbeidersamfunnets plass 1.

 "Skakke folkedrakter": Et skeivt blikk på streite tradisjoner

Resultatet er en hyllest og et opprør som utvider handlingsrommet for bruken av og samtalen om våre drakttradisjoner. Med utgangspunkt i utstillingen snakker kurator Maja Leonardsen Musum og koordinatorer for Skeivt kulturår Emma Damskau & Katja Fjeld om erfaringen med å jobbe skeivt innenfor store institusjoner.

Pride House, Hippokrates, kl. 20.30, Legenes hus, Christiania Torv 5.

 

 

Powered by Labrador CMS