Scene

En sann historie

Dansekompaniet 71BODIES med forestilling om transpersoners barndom, foreldreskap og familieforhold.

– Det handler ikke bare om transpersonen, men om hvordan familien opplever endringene som deres barn, forelder, partner eller venn går gjennom, sier 71BODIES-leder Daniel Mariblanca om produksjonen.
Publisert

«A True Story» av kompaniet 71BODIES er en ny sceneproduksjon inspirert av, basert på, og fremført av transkjønnede barn, tenåringer og voksne sammen med deres utvalgte familiemedlemmer.

– Som transpersoner kan vi ikke gjøre overgangen alene. Vi trenger hele samfunnet til å gjøre overgangen sammen med oss. Da trenger vi å høre og reflektere over alle sidene ved historien. Det handler ikke bare om transpersonen, men om hvordan familien opplever endringene som deres barn, forelder, partner eller venn går gjennom, sier leder Daniel Mariblanca om produksjonen.

Mariblanca startet i 2016 kompaniet 71BODIES, et kjønnsmessig flerdimensjonalt danse- og performance-kompani med base i Bergen. I forestillingen «In First Person The Dance» møtte publikum ni transutøvere på en reise der grensene mellom trans/ikke trans, utøvere/publikum og scene/hjem oppheves. Forestillingen lekte med begrepene virkelighet og fiksjon, så på konsekvenser av ulike valg og hvilke kropper som representeres på scenen, og formidlet en ny måte å skape skjønnhet og begjær på.

Publikum og anmeldere ble begeistret. Og i 2022 vant «In First Person The Dance» Heddaprisen for beste danseforestilling.

Forestilling og bok «A True Story» er et multidisiplinært kunstprosjekt med dans som hovedfokus. Forestillingen vil også bli bok, med tittelen «The Magical Book of A True Story».

Forestillingen har barn på scenen og er barnevennlig, men innholdet er rettet mot voksne. Aktørene er 8–85 år gamle, og forestillingen har ingen anbefalt aldersgrense.

«A True Story» spilles 7. til 10. September på Dansens hus i Oslo. Info og billetter: dansenshus.com

 

Powered by Labrador CMS