Fremdeles feit, skeiv og gammel

Andre sesong av komiserien «Work in progress» har premiere på HBO Nordic 23. august.

Publisert

«Work in Progress» er en skarp svart komedie, spekket med karakterer over hele det skeive spekteret, et forfriskende ufiltrert blikk på psykisk helse, kropp og kjønn. Første sesong fikk svimlende 100% «certified fresh» av nettstedet Rotten Tomatoes, altså skryt av samtlige anmeldere, og publikum har trykket den til sitt bryst.

Det er med andre ord bare å glede seg til andre del.

«Work in Progress» er skapt av manusforfatter, komiker og skuespiller Abby McEnany, som spiller hovedrollen, og er basert på McEnanys eget liv. Hovedkarakteren Abby i «Work in Progress» identifiserer seg selv som en 46 år gammel overvektig, skeiv kvinne. Livet ser mørkt ut, helt til hun treffer Chris (spilt av Theo Germaine, kjent fra Ryan Murphys «The Politician»), en transmann 20 år yngre enn henne selv.

I første sesong så vi hvordan forholdet utfordret Abby til å åpne seg om tvangstanker, suicidale tanker, selvhat og seksuelle hang-ups. Når vi treffer henne i sesong to er hun nysingel – og er nesten tom for mandler.

Etter endeløse timer hos ymse psykologer må Abby akseptere at hun har hatt for mye på agendaen til å gi opp. Som Abby selv sier: Hun skulle ta livet av seg, men «livet kom bare i veien». Idet hun nå begynner å få vann over hodet truer en global pandemi med en familiekrise og Abby tvinges ut i ulendt landskap.

Klikk her for å se «Work in Progress» på HBO Nordic.

Powered by Labrador CMS